Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

1. juni 2022 18:56

Lange fængselsstraffe i terrorsag

To mænd blev i dag begge idømt fængsel i 12 år og seks måneder for forsøg på terrorisme. De er fundet skyldige i at anskaffe sig kemikalier og udstyr til fremstilling af en eller flere bomber, der skulle bruges ved et terrorangreb. En 40-årig kvinde, der er kendt skyldig i at fremme og finansiere terrorvirksomhed, blev idømt fængsel i fire år.

En alvorlig sag om forsøg på terrorisme blev i dag afgjort i Københavns Byret, hvor dommen til to mænd på 23 og 24 år lød på fængselsstraffe i 12 år og seks måneder. Den 23-årige fik desuden frataget sit danske statsborgerskab og blev udvist for bestandigt.

De to mænd blev den 28. marts 2022 fundet skyldige i forsøg på terrorisme, mens en 40-årig kvinde blev frifundet for den tiltale. Hun blev dog fundet skyldig i at have finansieret og fremmet terrorvirksomhed ved at have overført penge til personer med tilknytning til terrororganisationen Islamisk Stat. Hun blev i dag straffet med fire års fængsel.

De tre dømte blev anholdt i december 2019, da Politiets Efterretningstjeneste og flere politikredse slog til i en stor aktion flere steder i landet. De har alle siden siddet varetægtsfængslet, men den 40-årige kvinde blev dog løsladt, efter skyldsspørgsmålet blev afgjort den 28. marts.

Politiet har siden aktionen i 2019 gennemført en omfattende efterforskning, og det er i den forbindelse blevet klarlagt, at de to mænd havde planer om at fremstille en eller flere bomber, der skulle bruges ved et terrorangreb et ukendt sted i enten Danmark eller i udlandet. Retten har bl.a. fundet det bevist, at de to mænd var i besiddelse af forskellige kemikalier samt udstyr til at fremstille sprængstoffet TATP.

”Sager om terrorisme er altid alvorlige, men når vi ser på denne og de planer, der indgår i den, så er der ingen tvivl om, om at sagen her hører til i den meget alvorlige ende. Politiet har gjort et omfattende stykke arbejde med efterforskningen, og jeg er godt tilfreds med den afgørelse, som retten i dag er kommet frem til,” siger specialanklager Anders Larsson fra Københavns Politi.

De tiltalte har udbedt sig betænkningstid ift. eventuel anke.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. marts 2024

Københavns Politi

Dom i sag om drabsforsøg i supermarked på Nørrebrogade

Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

25. marts 2024

Københavns Politi

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

21. marts 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.