Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

8. februar 2022 14:27

Illegal cigaretfabrik afsløret - seks personer anholdt

Seks personer er tirsdag formiddag blevet anholdt i en stor, koordineret aktion, hvor der blev slået til på flere adresser i Midt- og Østjylland – heriblandt på en landejendom i Aulum, der er blevet brugt til omfattende produktion af illegale cigaretter.

NSK

National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har som led i den målrettede bekæmpelse af organiseret og grænseoverskridende kriminalitet tirsdag formiddag i samarbejde med Midt – og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi, Skattestyrelsen og Toldstyrelsen gennemført en større anholdelses- og ransagningsaktion på 16 forskellige adresser i Midtjylland og Østjylland.

Baggrunden for aktionen er, at NSK har gennemført en længerevarende fremadrettet efterforskning, hvor der blandt andet er blevet afdækket en landejendom ved Aulum, der er blevet brugt til omfattende produktion af illegale cigaretter. Cigaretterne er efterfølgende blevet videredistribueret til en større kundekreds via bagmænd, der har opereret fra adresser i Aarhus-området.

”Vores efterforskning har afdækket en ganske omfattende produktion og distribution af illegale cigaretter, og på den baggrund bliver der rejst sigtelse for afgiftsunddragelse på mindst 150 millioner kroner,” siger ledende politiinspektør i NSK Vest, Michael Kjeldgaard.

 

Seks anholdte og 25 millioner beslaglagte cigaretter

Under dagens aktion blev i alt seks personer anholdt. Fem af de anholdte er danske mænd i alderen 42 til 57 år, mens en 46-årig kvinde ligeledes er anholdt. De anholdte betragtes af politiet som bagmænd, der alle har relation til det kriminelle miljø i Aarhus.

I forbindelse med ransagningerne blev der beslaglagt i omegnen af 25 millioner illegale cigaretter samt ca. 13 tons forarbejdet tobak, svarende til produktion af yderligere ca. 13 millioner cigaretter. Landejendommen i Aulum indeholdt en omfattende mængde professionelt cigaretproduktionsudstyr, som beslaglægges. Samtidig har NSK ved Sporingsgruppen beslaglagt betydelige værdier hos de anholdte. Værdier der alle mistænkes for at være tilvejebragt for midler opnået ved kriminalitet.

”Organiseret kriminelle er aktive på mange forskellige kriminalitetsområder. Illegal produktion af cigaretter med henblik på salg er både til skade for de virksomheder, der fuldt lovligt producerer og sælger cigarretter, og for Statskassen, der går glip af mange millioner i punktafgifter, der kunne være anvendt til gavn for hele samfundet”, siger Michael Kjeldgaard.

Fem af de seks anholdte vil onsdag kl. 09.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus sigtet for overtrædelse af straffelovens § 289, stk. 1.

**

 

INDKALDELSE TIL DOOR STEP

Kl. 16.00 vil der blive afholdt et door step i receptionen på politigården i Aarhus, Ridderstræde 1, 8000 Aarhus C. Her vil ledende politiinspektør Michael Kjeldgaard fra NSK Vest oplyse flere detaljer om sagen og om dagens aktion.

Praktiske spørgsmål i den forbindelse kan rettes til Østjyllands Politis presseafdeling på telefon 2269 1087. Kom i god tid, da der er vanskelige parkeringsforhold ved politigården.

 

**

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

NSK er en nyetableret enhed i dansk politi, der blandt andet har til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her.

 

Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet.

 

Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). NSK har ca. 800 medarbejdere og er opbygget som en politikreds - læs mere her: https://politi.dk/virksomheden/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

15. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at sætte ild til hus

En 26-årig kvinde er ved Retten i Randers blevet idømt 15 måneders fængsel for at have sat ild til et hus på Glarbjergvej i Randers NV. Episoden fandt sted i oktober sidste år, og den nu fængselsdømte blev anholdt kort tid efter anmeldelsen.

8. marts 2024

Østjyllands Politi

Midlertidigt opholdsforbud på adresse i Randers SV

Fra fredag eftermiddag til mandag morgen indfører Østjyllands Politi et midlertidigt opholdsforbud på en adresse i Randers SV. Baggrunden for opholdsforbuddet er den verserende konflikt i rocker-bandemiljøet.

8. marts 2024

Østjyllands Politi

Massiv polititilstedeværelse i Randers NØ efter drab på 30-årig mand

Østjyllands Politi vil i løbet af fredag og over hele weekenden være særligt synligt til stede i et boligområde i den nordøstlige del af Randers, hvor en 30-årig mand torsdag aften blev slået ihjel af knivstik, og en 31-årig mand efterfølgende blev anholdt, sigtet i sagen. Den mobile politistation vil desuden blive kørt bydelen, hvor alle borgere er velkomne forbi til en snak med politiet.