Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

7. december 2021 15:18

Forlængelse af visitationszone i Vollsmose og Korsløkke

Fyns Politi meddeler, at visitationszonen, der udløber i dag tirsdag den 7. december 2021 kl 16.00 forlænges, således at den er gældende frem til den 21. december 2021 klokken 16.00. Det er politiets vurdering, at visitationszonen fortsat er nødvendigt for at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger i Vollsmose og Korsløkke.

I visitationszonen er det i den seneste periode gennemført en række visitationer, hvorunder er der blandt andet fundet forskellige knive (8 stk.), pebersprays (3 stk.), slagvåben (3 stk.).  Ydermere har Fyns Politi siden visitationszonens forlængelse, modtaget anmeldelser om trusler eller lignende fra personer med en våbenlignende genstand i Vollsmose.

Fyns Politi har derfor fortsat en formodning om, at der tale om et opgør som led i en konflikt mellem personer, som har tilknytning til forskellige grupperinger i Vollsmose, og som har varet nogen tid.

Som følge af ovennævnte frygter Fyns Politi fortsat, at det kan komme til yderligere voldelige konfrontationer mellem disse personer/grupperinger under anvendelse af våben.

Politidirektør Arne Gram ser det derfor nødvendigt at forlænge visitationszonen for at sikre, at borgerne, der bor og færdes i de berørte områder, kan færdes trygt og sikkert.

- Med de hændelser vi har haft, siden vi oprettede visitationszonen den 9. november og siden forlængelsen den 23. november, vurderer jeg, at det er nødvendigt at forlænge visitationszonen endnu engang.  Det er ikke noget vi tager let på, for en visitationszone er et indgreb i borgernes frihed, men det er også et meget nyttigt værktøj som vi -  situationens alvor taget i betragtning - føler os nødsaget til fortsat at tage i brug i den kommende periode, siger Arne Gram.

Visitationszonen forlænges derfor til tirsdag den 21. december 2021 klokken 16.00.

 

Om visitationszonen: 

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges. 

 

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område: 

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen. 

Der henvise i øvrigt til det vedhæftede kort over området.

 

Baggrund

Visitationszonen blev oprettet tirsdag den 9. november 2021 klokken 16.00. Beslutningen blev truffet i forlængelse af den skudepisode, som fandt sted i Vollsmose mandag aften den 8. november 2021. 

Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

 

Se tidligere pressemeddelelser

https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/visitationszone-november-2021-fyns-politi/2021/11/09 
https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/forlaengelse-af-visitationszone/2021/11/23 


Læs afgørelsen om forlængelse af visitationszonen

Se kort over visitationszonen







Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.