Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

8. august 2024 09:50

Fyns Politi sigter to mænd for at udsætte andres liv for overhængende fare og forsøg på manddrab

Sigtelserne kommer som en udvidelse af eksisterende sigtelser for planlagt sprængning af en ejendom på Nyborgvej i Odense den 28. december 2023 og den 30. december 2023. De to sigtede er mænd på henholdsvis 19 og 20 år fra Odense.

De to mænd blev anholdt den 30. december 2023 efter en hurtig og effektiv efterforskning af Fyns Politi, der observerede den ene af mændene komme ud fra en opgang på Nyborgvej, hvorfra manden undløb, men efterfølgende blev anholdt.

 

I opgangen på Nyborgvej havde manden placeret en spand indeholdende 4,4 kilo plastisk sprængstofmed et kanonslag som detonator.

 

Farlighedserklæring udarbejdet

Sigtelserne mod de to mænd udvides idet resultaterne af en række tekniske undersøgelser viser, at beboere, der var hjemme på adressen, risikerede tilskadekomst med potentiel dødelig udgang, hvis sprængstoffet havde detoneret.


De tekniske undersøgelser omfatter blandt andet prøvesprængning af det fundne sprængstof. I forbindelse med prøvesprængningen er der udarbejdet en farlighedserklæring, som fortæller, hvor farligt det anvendte sprængstof har været. Og det er på baggrund af den farlighedserklæring, at Fyns Politi nu udvider sigtelserne mod de anholdte.

 

Tager sagen meget alvorligt

Fyns Politi vurderer, at sprængstoffet blev placeret som led i en konflikt mellem enkeltpersoner, der færdes i det kriminelle miljø i Odense. Dermed er det ikke Fyns Politis vurdering, at sprængstoffet blev placeret som led i en bandekonflikt. "Det skal være trygt at færdes i Odense. Derfor tager vi denne sag meget alvorligt, og vi har stor forståelse for, hvis den giver anledning til spørgsmål fra borgernes side", udtaler Michael Lichtenstein vicepolitiinspektør ved Fyns Politi og fortsætter: "Derfor sætter vi også fortsat hårdt ind mod personer, der færdes i et kriminelt miljø".

 

Det er Fyns Politis klare opfattelse, at man trygt kan færdes på Nyborgvej og alle andre steder i Odense. "Vi prioriterer synlig politimæssig tilstedeværelse i byen kombineret med et hårdt tryk på kriminelle grupperinger", afslutter Michael Lichtenstein.

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

28. august 2024

Fyns Politi

37-årig mand idømt forvaring for sextortion og grooming af mindreårige

Den 37-årige mand blev idømt straffen for flere tilfælde af grooming og sextortion via computerspillet Fortnite.

19. august 2024

Fyns Politi

24 personer sigtet i færdselsindsats i weekenden

Fyns Politis Færdselsafdeling gennemførte lørdag den 17. august en generel færdselsindsats i og omkring Odense. Indsatsen havde fokus på sikkerhed og tryghed i trafikken og førte til sigtelse af ikke mindre end 24 personer for i alt 40 forhold.

12. august 2024

Fyns Politi

​Mand idømt 9 års fængsel for smugling af narkotika

En 48-årig mand fra Jylland er i dag blevet idømt 9 års ubetinget fængsel ved Retten i Odense for overtrædelse af straffelovens § 191, ved at have indsmuglet 12 kilo kokain samt at have forsøgt indsmugling af yderligere 2 kilo kokain.