Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

31. marts 2020 08:38

Tricktyve kan udnytte COVID-19 situationen - udvis sund skepsis

Tricktyve udnytter i øjeblikket den igangværende corona-situation. Fyns Politi opfordrer til, at man lytter til myndighederne, men også udviser sund skepsis.

Fredag den 27. marts 2020 blev tre mænd dømt ved Retten i Svendborg for via forskellige metoder, at have snydt ældre medborgere. De tre mænd, som er i alderen 20 til 22 år, blev idømt hhv. to et halvt års fængsel, to år og tre måneders fængsel og et års fængsel. Mændene ringede til de forurettede borgere og udgav sig ud for at være fra NETS eller Danske Bankers Fælles Sikkerhedssystem. I den forbindelse fik de borgerne til at oplyse deres person- og bankoplysninger. Fyns Politi advarer i den forbindelse om, at tricktyve kan udnytte den igangværende corona-situation til lignende bedrageri.  

 

Lyt til myndigheder, men udvis sund skepsis

- I Danmark har vi en høj grad af tillid til myndighederne i krisesituationer, og det udnytter tricktyvene. Derfor er nogle borgere måske ekstra sårbare over for den her form for bedrageri under den igangværende corona-situation, fordi de kriminelle udgiver sig for at være fra myndighederne, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj.

I en sag fra Syd- og Sønderjyllands Politi udgav to mænd sig for at være fra Sundhedsstyrelsen for at skaffe sig adgang til en kvindelig pensionists hjem. Kvinden åbnede ikke døren for de to mænd, men ringede i stedet til politiet. I den forbindelse undløb de to mænd fra stedet. 

Lars Bræmhøj opfordrer til, at man naturligvis altid lytter til myndighederne, men også udviser sund skepsis,  
- Og så vil jeg da også godt opfordre de kriminelle til at lade være, for som man kan se på dommene fra i fredags, så slår vi hårdt ned på den her type kriminalitet, afslutter Lars Bræmhøj.

 

Fyns Politi giver her fire gode råd, for at undgå tricktyveri:

• Oplys aldrig NEMID-oplysninger m.m. hvis du bliver kontaktet telefonisk. De oplysninger vil politi, bank, kommune m.m. aldrig bede om via telefonen.

• Få sikkerhed for, at de personer, der ringer på døren eller i telefonen, er dem, de udgiver sig for at være. Bed om legitimation. Tjek eventuelt med kommune eller andre myndigheder på deres hovednummer, om det er korrekt, at personerne har et ærinde.
 
•Lad for en sikkerheds skyld ikke værdigenstande, kontanter m.m. ligge frit fremme eller i nærheden af indgangsdøren.
  
•Benyt din dørspion, før du åbner hoveddøren, og brug eventuelt en sikkerhedskæde.
  

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

15. januar 2021

Fyns Politi

Kontrol af varebiler - masser af fejl, mangler og rod i papirerne

Fyns Politi havde torsdag kontrol af varebiler i og omkring motorvejen ved Nyborg. Og resultatet var nedslående: Af de 16 varebiler, der blev stoppet, havde 12 fejl, mangler og/eller rod i papirerne.

14. januar 2021

Fyns Politi

Medbragte kniv i retten og fik straksdom

En 44-årig mand fik onsdag en straksdom for at medbringe en kniv ind i Retten i Odense. Kniven blev opdaget i sikkerhedskontrollen, da manden tirsdag var på vej ind i retten i Odense, hvor manden skulle have behandlet en anden sag om butikstyveri, besiddelse af kniv samt en mindre sag om euforiserende stoffer.

13. januar 2021

Fyns Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Vollsmose på tilfældig mand

En 21-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for den 24. juni 2020 at have skudt og dræbt en 31-årig mand ud for Egeparken i Vollsmose. Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.