Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

10. februar 2021 09:06

Nej tak til salg af narko i Nyborg Kommune

Et nyt samarbejde mellem Nyborg Kommune og Fyns Politi skal bidrage til at sætte en stopper for handlen med narko i kommunen. Øjne og ører hos ambassadører skal give politiet og kommunen viden, der kan handles på.

Nyborg Kommune ligger i forhold til de øvrige fynske kommuner i midterfeltet, når det handler om unges brug og salg af euforiserende stoffer. Dermed skiller kommunen sig ikke ud fra de øvrige fynske kommuner. Alligevel kan det skabe utryghed i en kommune, hvor det reelt er rigtig trygt at bo. Det er også derfor, at der nu sættes ekstra ind over for handlen med euforiserende stoffer. 

Om det er dag, aften eller nat vil det fremover blive endnu mere vanskeligt og besværligt at sælge og købe stoffer i Nyborg Kommune. Det gælder både i forbindelse med gadesalg, eller hvis narkohandlerne kører rundt i biler og leverer stoffer, som var der tale om et pizzabud med take away levering. Målet er at få stoppet narkohandlen - midlet er borgernes øjne og ører.
 
Øjnene og ørerne tilhører en række ambassadører, der kommer fra skoler, ungdomsuddannelser, foreningslivet og handelslivet i hele kommunen. Tanken er, at de selv skal bidrage med oplysninger og viden, men også kunne opsøge og modtage viden fra deres netværk, Jo flere øjne og ører jo bedre.
 
”Målet er at få afdækket, hvad der sker helt konkret i narkomiljøet, så vi kan handle på det både i kommunen og i politiet. Vores tilgang er nul-tolerance og vi er optaget af at få gjort noget ved den udfordring, det er, at der sælges stoffer“, siger borgmester Kenneth Muhs. 

“Vi har løbende hørt mange rygter om, hvad der foregår. Med ambassadørernes hjælp håber vi, at vi nu kan få mere konkret viden, som vi kan omsætte til handling”, siger Anne-Marie Palm Johansen, byrådsmedlem, Dansk Folkeparti.

"Det væsentlige er, at vi får sat en stopper for handlen med stoffer i hele vores kommune. Det skal ske ved alt fra samtaler med elever på skolerne til indsatser fra politiet”, siger Sonja Marie Jensen, byrådsmedlem, Soc.dem.
 

Parallelløb med forebyggende indsatser

Samarbejdet mellem Nyborg Kommune og Fyns Politi skal ses i en sammenhæng med de eksisterende indsatser, der skal forebygge unges brug og adgang til euforiserende stoffer i kommunen.
 
”Målet med det nye samarbejde er både at få mere viden, vi kan omsætte til handling, men det er også i høj grad at signalere en tydelig nul-tolerance, når det handler om narkohandel. Samtidig håber jeg, at det nye tiltag kan få skabt et endnu tættere samarbejde om vores fælles mål – at komme narkohandlen til livs og få stoppet unges misbrug, inden det eskalerer og udvikler sig, så de for alvor ender i kriminalitet”, siger chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi.
 
Det nye samarbejde skal ses som en ekstra foranstaltning for at bekæmpe adgangen og tilgangen til stoffer. Flere af Nyborg Kommunes kommunale afdelinger, grundskoler og uddannelsesinstitutioner samt SSP er allerede i en rigtig god i dialog med de unge om konsekvenserne ved brug af euforiserende stoffer. Der bliver også løbende lavet spørgeundersøgelser om unges trivsel og sundhed.
 
”Handel med stoffer sender signaler om en gruppe unge, som er på vej ned af en helt forkert vej. Samtidig kan den type kriminalitet rykke ved opfattelse af den grundlæggende tryghed, vi jo faktisk har i hele kommunen”, siger Suzette Frovin, byrådsmedlem, SF. 

”Derfor er det også rigtig vigtigt, at vi nu får skabt et netværk af ambassadører, så vi sammen hjælper hinanden til, at vi alle kan føle os trygge i vores dagligdag her i kommunen”, siger Carsten Kudsk, byrådsmedlem, De Lokal Nationale.
 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Borgmester Kenneth Muhs, Telefon 6333 7701, E-mail kmu@nyborg.dk
Fyns Politis pressetelefon 
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

19. maj 2025

Fyns Politi

Afgørelse i sagen fra nytårsaften, hvor en person afgik ved døden i forbindelse med affyring af en krysantemumbombe

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har besluttet, at der ikke bliver rejst tiltale for uagtsomt manddrab mod de tre personer, der har været sigtede i sagen.

18. maj 2025

Fyns Politi

Status på hændelse med påkørsel ved Mc Donalds i Odense i går: Ingen grund til utryghed

Lørdag omkring 21.25 fik Fyns Politi en anmeldelse om en bil, der havde påkørt Mc Donalds på Fisketorvet 2 i Odense. Fyns Politi var hurtigt på stedet og kunne konstatere, at ingen personer umiddelbart var kommet til skade, men at en person var blevet overfladisk ramt.

15. maj 2025

Fyns Politi

Narkonetværk under efterforskning i Svendborg

Tirsdag den 25. marts foretog Fyns Politi ved operativ sektion Svendborg anholdelse af en 19-årig mand fra Svendborg kommune. Anholdelsen skete i Svendborg efter tip om narkotika på adressen. Mistanken viste sig at holde stik, idet der blev fundet en mængde narkotika på adressen, hvilket medførte, at den 19-årige dagen efter blev varetægtsfængslet.