Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

5. november 2021 12:03

Nyborgs nye nærpolitienhed midt i byens hjerte

Så er det endelig afgjort. Den nye nærpolitienhed i Nyborg Kommune får adresse i Baggersgade 2 midt i Nyborgs hjerte. Fyns Politi forventer at invitere til indvielse den 20. december.

Lige nu er håndværkerne i fuld gang med at ombygge lokalerne, så de kan rumme den anden af de i alt to nærpolitienheder i Fyns politikreds. Lokalerne er blandt borgerne i Nyborg velkendte, fordi de i over 28 år var hjemsted for Jyske Bank i byen.

”Jeg synes virkelig, vi kan være tilfredse med placeringen af den nye nærpolitienhed i Nyborg. Mere centralt i byen kan det nærmest ikke blive. Nu glæder jeg mig bare til, at dørene bliver slået op for borgerne. At få et mere lokalt forankret politi, har længe været et stort ønske, så det bliver som at få en kæmpe julegave på forskud – en gave, som jeg er sikker på, vil styrke vores samarbejdet, men i høj grad også borgernes oplevelse af nærheden og trygheden i deres hverdag”, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.

Den nye nærpolitienhed i Nyborg vil få seks nye lokale betjente, der blandt andet skal patruljere i Nyborg og omegn og lave sagsbehandling, men ikke mindst servicere de borgere, der kommer forbi for at anmelde en sag, aflevere hittegods, give politiet et tip eller måske bare få en snak om, hvordan indbrud på villavejen bedst forebygges.   

 

Gået efter central placering

”Vi er gået efter en central og synlig placering, og det har vi fået til gavn for borgerne. Siden midt i august, hvor vi åbnede den første nærpolitienhed i Assens, har vi fået mange positive tilbagemeldinger fra borgerne om, at de føler en større tryghed og nærhed, fordi vi er i området. Det gør det også nemmere at komme til os, når der er brug for vores hjælp, simpelthen fordi borgerne kender os bedre. Derfor er jeg oprigtig glad for, at vi i dag kan offentliggøre vores nye adresse i Nyborg”, siger politidirektør Arne Gram.

Nærpolitienheden i Nyborg er den anden af de to nærpolitienheder, som Fyns Politi har fået som 
en del af flerårsaftalen 2021-2023 for politi og anklagemyndighed. I alt kommer der 20 nærpolitienheder fordelt rundt i hele landet. Formålet med de nye enheder er at styrke det lokale og nære politiarbejde. 

Fyns Politi vil senere udsende en invitation til begivenheden, hvor alle borgerne er velkomne.

 

Fakta om nærpolitienheden i Nyborg:

Adresse:

Baggersgade 2, 5800 Nyborg

Ansatte:

Seks lokale betjente, der besidder beredskabs- og/eller efterforskningskompetencer

Åbningstider:

Mandage kl 9-15, onsdage kl 11-17 og fredage kl 9-12 
Lukket i weekender og helligdage

Borgerservice:

Alle borgere er velkomne i åbningstiden. Her kan man få hjælp til at anmelde en sag, få rådgivning og vejledning om relevante emner som fx indbrudsforebyggelse og støttetilbud til ofre, og man kan tippe politiet mm.
Har man ikke mulighed for at komme forbi i åbningstiden kan man altid ringe til Fyns Politi på 114. Akut på 112.
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

18. januar 2022

Fyns Politi

Femte forlængelse af visitationszone i Vollsmose og Korsløkke

Visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke, der udløber i dag tirsdag den 18. januar 2022 kl 16.00 forlænges, således at den er gældende frem til tirsdag den 1. februar 2022 klokken 16.00. Fyns Politi vurderer fortsat, at visitationszonen er nødvendig, for at forhindre at personer med tilknytning til forskellige grupperinger skaber utryghed og begår kriminalitet til fare for andre.

13. januar 2022

Fyns Politi

20-årig varetægtsfængslet - skød med løsskudspistol

En 20-årig mand er ved Retten i Odense blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for trusler på livet ved at affyre en løsskudspistol mod ukendte personer.

4. januar 2022

Fyns Politi

Skudepisode 1. januar medvirker til endnu en forlængelse af visitationszone

Visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke, der udløber i dag tirsdag den 4. januar 2022 kl 16.00 forlænges, således at den er gældende frem til tirsdag den 18. januar 2022 klokken 16.00. Fyns Politi vurderer, at visitationszonen fortsat er nødvendig, for at forhindre at personer med tilknytning til forskellige grupperinger skaber utryghed og begår kriminalitet til fare for andre.