Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

8. april 2020 14:49

Overvej at droppe sommerhuset, og de tætbefolkede parker og strande i påsken

Sommer og sol. Havet, blæsten og duft af kaprifol – Ja, vi ved, at sommerhuset, stranden og de grønne områder frister, særligt når påsken står for døren, og det gode vejr viser sig. Men overvej om sommerhusturen skal udskydes, og undgå de tætbefolkede parker og strande.

Fyns Politi opfordrer til, at man følger myndighedernes anvisninger om ikke at forsamles mere end max 10 og ikke transportere sig unødigt rundt i landet. Derfor henstiller vi også til, at man grundigt overvejer om påskeferien i sommerhuset, eller ophold i sommerhuset i den nærmeste fremtid generelt, kan udskydes til et senere tidspunkt.  

Politidirektør Arne Gram siger: - Mange tager i sommerhus, når påskeferien står for døren. Men man skal grundigt overveje, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at gøre lige nu. Lad ikke utålmodigheden tage over, men hold ud og hold fast. Det handler om at bryde smittekæderne - og ikke sætte nye i gang. Ved at blive hjemme og ikke omgås nye mennesker hele tiden, er der bedre chancer for, at vi ikke spreder smitten unødigt, og det er det vigtigste lige nu”. 

 

Ophold på strande og i parker

Det er ikke kun ophold i sommerhuset, som kan være uhensigtsmæssigt lige nu. Det samme gælder strande, parker og andre naturområder, som folk har tendens til at søge til, når det gode vejr viser sig. Fyns Politi opfordrer derfor også til, at man finder alternative ruter til gåturen eller at man vender om, hvis stranden eller parken allerede er befolket. 

 

Enkelte overholder stadig ikke reglerne

Fyns Politi har siden den 13. marts vejledt mange mennesker, erhvervsdrivende og virksomheder om de nye regler. Der er indtil videre givet ti bøder og der vil blive udskrevet flere, hvis borgere eller butikker ikke overholder reglerne.  ”Vi har vejledt rigtig mange borgere, og rigtig mange har forstået de nye regler. Men der er stadig enkelte, som ikke vil rette sig efter reglerne. Støder vi på dem, ja så kommer bødeblokken altså meget hurtigt frem”, siger Arne Gram. 
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.

11. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi fjerner flere hunde på grund af groft uforsvarlig behandling

Flere hunde er af racen rottweilere er torsdag blevet fjerne fra en borger, da vedkommende ikke kunne tage vare på hundene. Der er tale om en 31-årig mand, der nu er sigtet for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

11. april 2024

Fyns Politi

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i aktion ”Lommebamse-ven”, som består i små hæklede og strikkede bamser, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor et barn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme. ​