Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

1. februar 2023 14:52

To mænd dømt skyldige i rufferi og menneskehandel

To mænd er i dag ved Retten i Odense dømt skyldige i at stå bag et netværk, der anvendte ukrainske og russiske kvinder som prostituerede på lokaliteter i Odense, København og Aarhus.

Tre mænd blev anholdt i maj 2022 og to mænd blev altså dømt i sagen, hvor der var domsafsigelse i dag den 1. februar 2023 ved Retten i Odense.

 

De dømte er: 

1. mand, russisk statsborger, 30 år, der har været bosat i Danmark i 22 år - er også dømt for handel med kokain og hash - er idømt fængsel i 4,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.  
2. mand, lettisk statsborger, 25 år, er idømt fængsel i 3,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.  

Hos de tiltalte blev der derudover bl.a. konfiskeret 20 mio. kr. i skønnet udbytte. Desuden blev en Audi A6 konfiskeret. 

Anklager Jacob Thaarup udtaler: Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt de to hovedpersoner i den prostitutionsring, som Fyns Politi optrævlede sidste år. Jeg er også meget tilfreds med, at de to blev dømt for menneskehandel med hensyn til flere af de prostituerede kvinder. Der er tale om en ussel og grov udnyttelse af kvinder i en sårbar situation. Det er jeg glad for at straffenes længde afspejler.   

En stor del af beviserne mod personerne i den omtalte prostitutionsring har været den interne kommunikation mellem bagmændene og de udnyttede kvinder bl.a. via den russiske besked-app Telegram. 

Som tidligere oplyst er der ikke noget, der tyder på, at de ukrainske kvinder er kommet til Danmark som flygtninge i forbindelse med krigens udbrud i Ukraine. 

Begge dømte ankede sagen til Landsretten med påstand om frifindelse. 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

30. november 2023

Fyns Politi

Fyns Politi forlænger lukningen af to rockerklubhuse

Fyns Politi forlænger lukningen af to rockerklubhuse i henholdsvis Odense og Nyborg. Opholdsforbuddet gælder frem til den 14. december 2023, kl. 18.00.

30. november 2023

Fyns Politi

To personer fremstilles i grundlovsforhør for kvalificeret dokumentfalsk i forbindelse med indfødsretsprøver

Fyns Politi anholdt 10 personer i en aktion onsdag den 29. november 2023. Aktionen fandt sted på flere adresser, og Fyns Politi mistænker, at der er tale om organiseret svindel i forbindelse med indfødsretsprøver.

28. november 2023

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidner til brand i Højby

Torsdag den 16. november omkring kl 21.30 opstod der brand i festlokalerne i Babylon Huset i Højby, syd for Odense. Ved branden skete der omfattende skader indvendigt i bygningen. Ingen personer eller dyr kom til skade i forbindelse med branden.