Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

1. februar 2023 14:52

To mænd dømt skyldige i rufferi og menneskehandel

To mænd er i dag ved Retten i Odense dømt skyldige i at stå bag et netværk, der anvendte ukrainske og russiske kvinder som prostituerede på lokaliteter i Odense, København og Aarhus.

Tre mænd blev anholdt i maj 2022 og to mænd blev altså dømt i sagen, hvor der var domsafsigelse i dag den 1. februar 2023 ved Retten i Odense.

 

De dømte er: 

1. mand, russisk statsborger, 30 år, der har været bosat i Danmark i 22 år - er også dømt for handel med kokain og hash - er idømt fængsel i 4,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.  
2. mand, lettisk statsborger, 25 år, er idømt fængsel i 3,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.  

Hos de tiltalte blev der derudover bl.a. konfiskeret 20 mio. kr. i skønnet udbytte. Desuden blev en Audi A6 konfiskeret. 

Anklager Jacob Thaarup udtaler: Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt de to hovedpersoner i den prostitutionsring, som Fyns Politi optrævlede sidste år. Jeg er også meget tilfreds med, at de to blev dømt for menneskehandel med hensyn til flere af de prostituerede kvinder. Der er tale om en ussel og grov udnyttelse af kvinder i en sårbar situation. Det er jeg glad for at straffenes længde afspejler.   

En stor del af beviserne mod personerne i den omtalte prostitutionsring har været den interne kommunikation mellem bagmændene og de udnyttede kvinder bl.a. via den russiske besked-app Telegram. 

Som tidligere oplyst er der ikke noget, der tyder på, at de ukrainske kvinder er kommet til Danmark som flygtninge i forbindelse med krigens udbrud i Ukraine. 

Begge dømte ankede sagen til Landsretten med påstand om frifindelse. 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

14. juni 2024

Fyns Politi

Fyns Politi efterlyser gerningsperson til hærværk på Assens Rådhus

Tirsdag og onsdag den 11. og 12. juni er Assens Rådhus blevet udsat for hærværk. Fyns Politi offentliggør fotos af gerningsmanden og beder offentligheden om hjælp.

13. juni 2024

Fyns Politi

To personer fundet døde på en adresse i Næsby i Odense

Fyns Politi modtog i dag kl. 9.22 en anmeldelse fra en bekymret borger, der ikke havde været i kontakt eller set livstegn fra sine naboer i noget tid. På baggrund af den bekymring, kørte Fyns Politi til adressen i Næsby i Odense,hvor husets beboere blev fundet afgået ved døden.

12. juni 2024

Fyns Politi

To personer anholdt og sigtet for gaderøverier i Nyborg

Fyns Politi i Nyborg har i morges anholdt og sigtet to personer for to gaderøverier. Der er tale om to mænd fra lokalområdet begge 20 år gamle. Den ene af personerne fremstilles i grundløvsforhør i dag kl 13 ved Retten i Svendborg.