Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

1. februar 2023 14:52

To mænd dømt skyldige i rufferi og menneskehandel

To mænd er i dag ved Retten i Odense dømt skyldige i at stå bag et netværk, der anvendte ukrainske og russiske kvinder som prostituerede på lokaliteter i Odense, København og Aarhus.

Tre mænd blev anholdt i maj 2022 og to mænd blev altså dømt i sagen, hvor der var domsafsigelse i dag den 1. februar 2023 ved Retten i Odense.

 

De dømte er: 

1. mand, russisk statsborger, 30 år, der har været bosat i Danmark i 22 år - er også dømt for handel med kokain og hash - er idømt fængsel i 4,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.  
2. mand, lettisk statsborger, 25 år, er idømt fængsel i 3,5 år og udvist med indrejseforbud for bestandigt.  

Hos de tiltalte blev der derudover bl.a. konfiskeret 20 mio. kr. i skønnet udbytte. Desuden blev en Audi A6 konfiskeret. 

Anklager Jacob Thaarup udtaler: Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt de to hovedpersoner i den prostitutionsring, som Fyns Politi optrævlede sidste år. Jeg er også meget tilfreds med, at de to blev dømt for menneskehandel med hensyn til flere af de prostituerede kvinder. Der er tale om en ussel og grov udnyttelse af kvinder i en sårbar situation. Det er jeg glad for at straffenes længde afspejler.   

En stor del af beviserne mod personerne i den omtalte prostitutionsring har været den interne kommunikation mellem bagmændene og de udnyttede kvinder bl.a. via den russiske besked-app Telegram. 

Som tidligere oplyst er der ikke noget, der tyder på, at de ukrainske kvinder er kommet til Danmark som flygtninge i forbindelse med krigens udbrud i Ukraine. 

Begge dømte ankede sagen til Landsretten med påstand om frifindelse. 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng

 

E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

8. juni 2023

Fyns Politi

Fyns Politi efterlyser to gerningspersoner i forbindelse med indbrud

Fyns Politi efterlyser to gerningspersoner, der begik indbrud i en landeejendom i Broby den 21. april 2023.

8. juni 2023

Fyns Politi

Fyns Politi har anholdt fire personer for omfattende svindel af ældre

Fyns Politi har den 7. juni 2023 anholdt og sigtet fire personer for svindel af ældre kvinder i hele landet.

2. juni 2023

Fyns Politi

Fyns Politi øger synligheden og trygheden til søs

Fyns Politi har fået sin egen båd til at foretage patruljer til søs. Allerede fra den 3.- 4. juni kan borgere til søs, ved kysterne og i havnene hilse på Fyns Politi i den nye båd.

Forslag