Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

7. april 2020 08:49

Årvågne borgere bidrager med uvurderlig hjælp

Uden opmærksomme borgeres hjælp, herunder en årvågen syvårig pige, havde Fyns Politi med stor sandsynlighed ikke fundet to gerningsmænd, som i forbindelse med en eftersættelse af et køretøj stak af.

Under en eftersættelse mistede vores patrulje kontakten til et køretøj nord for Stubberup. Kort efter blev de kontaktet af nogle årvågne borgere i bil, som kunne oplyse, at det eftersatte køretøj var drejet fra, og nu stod ved et gult hus i nærheden. Borgerne i bilen viste patruljen hen til positionen, hvor den flygtede bil var blevet efterladt. Og rigtig nok, så stod køretøjet skjult bag et gult hus. 

Da patruljen ankom til huset, blev de kontaktet af en anden årvågen borger. Han kunne oplyse, at hans syvårige datter havde set to mænd springe ud af bilen og løbe henover en mark i retning mod en nærliggende skov. Umiddelbart efter ankom vores hundepatrulje, som sammen med vores dronefører, fik sat både hund i sporet og drone i luften, hvor også øvrige styrker blev placeret, så skovstykket blev indrammet. Kort tid efter fik hunden færden af gerningsmændene, og de kunne herefter anholdes, takket være de opmærksomme borgeres hjælp. 

 

Stor tak til de opmærksomme borgere

Fyns Politi har været i kontakt med de årvågne borgere, og takket for den imponerende indsats og opmærksomhed, som de udviste i forbindelse med eftersættelsen. Sagen viser, hvor afgørende borgernes hjælp kan være for politiets arbejde.  Fra Fyns Politi skal der lyde et stort tak og en stor ros til alle de gode og opmærksomme borgere, som alle bidrog til, at det lykkedes at anholde de to mænd. 
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.