Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. august 2022 12:41

27-årig sigtet for hvidvask af stort millionbeløb

Københavns Politi har i dag anholdt og sigtet en 27-årig mand for hvidvask af mere end 74 millioner kroner. Han fremstilles i grundlovsforhør senere i dag.

Onsdag morgen slog Københavns Politi til på en adresse på Midtsjælland, hvor en 27-årig mand blev anholdt og sigtet for hvidvask. Han vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor politiet vil begære lukkede døre. Sigtelsen vil lyde på hvidvask af over 74 millioner kroner.

 

Anholdelsen udspringer af en sag, hvor en 45-årig mand den 3. august 2022 blev idømt fem års ubetinget fængsel for hvidvask af over 120 millioner kroner. I forbindelse med efterforskningen af den sag kom Københavns Politi på sporet af den 27-årige, som i dag blev anholdt. Han er mistænkt for at være bagmand i et omfattende kompleks af stråmandsselskaber, hvor de 74 millioner er blevet hvidvasket.

 

I forbindelse med anholdelsen blev der foretaget en ransagning på mandens bopæl, hvor politiet bl.a. beslaglagde forskelligt elektronisk udstyr.

 

Vicepolitiinspektør Peter Reisz vil ikke afvise, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

 

”Det er en omfattende sag med store beløb, og vores efterforskning peger i retning af, at der er tale om en form for netværk. Derfor kan det ikke udelukkes, at vi kommer til at foretage flere anholdelser,” siger Peter Reisz fra Københavns Politi.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. september 2022

Københavns Politi

To mænd dømt for rambuktyveri

Københavns Byret har netop idømt to mænd på henholdsvis 38 og 43 år tre års fængsel hver for to rambuktyverier.

20. september 2022

Københavns Politi

Vidner kan have set drabsmand både til fods og på el-cykel

Efterforskningen af drabet på en 24-årig mand peger på, at gerningsmanden er cyklet væk på en el-cykel, men noget af flugten kan også være foregået til fods. Københavns Politi hører gerne fra vidner.

19. september 2022

Københavns Politi

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi i dag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for ca. 700.000 kroner.

Forslag