Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

10. december 2020 09:14

Fem personer med tilknytning til bandemiljøet fremstilles for drab og drabsforsøg

Københavns Politi fremstiller her til formiddag fem personer i alderen 22-41 år for drab og drabsforsøg. De anholde er i flere tilfælde også sigtet for ulovlig at have besiddet skydevåben som led i den verserende bandekonflikten #politidk

Drabsforsøget fandt sted den 3. april i år på Gadelandet i Husum og drabet blev forøvet den 8. april på Åfløjen i Husum, hvor en ung mand på 22 år blev dræbt af flere skud. Både drabet og drabsforsøget er sket som en del af den verserende bandekonflikt. Fire af de anholdte er registrerede bandemedlemmer – den sidste har relationer til bandemiljøet. De fem blev anholdt i går i forbindelse med en større politiaktion på en række adresser. En er anholdt i Enner Mark Fængsel ved Horsens, hvor han afsoner i en anden sag og de øvrige er anholdt på forskellige adresser i Hovedstadsområdet.

Der er foretaget et større antal ransagninger i forbindelser med aktionen, og der er fundet flere effekter, som er vigtige i forhold til den videre efterforskning. Der er ligeledes beslaglagt en del kontanter.

”Vi har haft en lang og intens efterforskning, og det er derfor med meget stor tilfredshed, at vi nu har kunnet foretage disse anholdelser. Vi er slet ikke færdige med efterforskningen og jeg forventer, at der vil ske flere anholdelser i sagerne,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, som er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns politi. 

De fem anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag i Byretten på Frederiksberg. Der vil blive begæret lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Pressekontakt: Vicepolitiinspektør Knud Hvass - 51332689
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.