Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

10. december 2020 09:14

Fem personer med tilknytning til bandemiljøet fremstilles for drab og drabsforsøg

Københavns Politi fremstiller her til formiddag fem personer i alderen 22-41 år for drab og drabsforsøg. De anholde er i flere tilfælde også sigtet for ulovlig at have besiddet skydevåben som led i den verserende bandekonflikten #politidk

Drabsforsøget fandt sted den 3. april i år på Gadelandet i Husum og drabet blev forøvet den 8. april på Åfløjen i Husum, hvor en ung mand på 22 år blev dræbt af flere skud. Både drabet og drabsforsøget er sket som en del af den verserende bandekonflikt. Fire af de anholdte er registrerede bandemedlemmer – den sidste har relationer til bandemiljøet. De fem blev anholdt i går i forbindelse med en større politiaktion på en række adresser. En er anholdt i Enner Mark Fængsel ved Horsens, hvor han afsoner i en anden sag og de øvrige er anholdt på forskellige adresser i Hovedstadsområdet.

Der er foretaget et større antal ransagninger i forbindelser med aktionen, og der er fundet flere effekter, som er vigtige i forhold til den videre efterforskning. Der er ligeledes beslaglagt en del kontanter.

”Vi har haft en lang og intens efterforskning, og det er derfor med meget stor tilfredshed, at vi nu har kunnet foretage disse anholdelser. Vi er slet ikke færdige med efterforskningen og jeg forventer, at der vil ske flere anholdelser i sagerne,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, som er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns politi. 

De fem anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag i Byretten på Frederiksberg. Der vil blive begæret lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Pressekontakt: Vicepolitiinspektør Knud Hvass - 51332689
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. januar 2023

Københavns Politi

Tre mænd dømt for forsøg på hvidvask

En 42-årig mand og to 40-årige mænd er netop dømt for forsøg på hvidvask af 6,3 millioner kroner. Sagen er en af flere lignende sager om forsøg på at fragte penge via Danmark.

23. januar 2023

Københavns Politi

To anholdt efter drab på 54-årig ved Dragør Fort

Københavns Politi vil være til stede med den mobile politistation ved Dragør Fort mandag efter et drab på en 54-årig mand søndag aften.

19. januar 2023

Københavns Politi

Sådan lyder det, når en svindler ringer

Københavns Politi ser en lang række sager, hvor særligt ældre kvinder bliver kontaktet af kriminelle, der svindler dem for store pengebeløb. Hør hvordan i lydklippene nederst.

Forslag