Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. juli 2024 09:22

Hjælp til turister på jernhest

Rådet for Sikker Trafik har lavet en flyer med information om cykelreglerne på engelsk. Nærpolitiet har delt dem ud til en række hoteller i København, hvor de blev taget særdeles godt imod.

Københavns Politi

De fleste københavnere cykler for at komme til og fra og igennem byen. Det samme gør for tiden en del turister og andre besøgende, men for nogle er det lidt mere udfordrende at komme igennem vores stærkt cykeltrafikerede by end andre. For hvordan er det nu lige, at man skal signalere, når man drejer? Eller stopper? 

For både at få trafikken til at glide bedre – og for de cyklende turisters og andres sikkerhed, har Rådet for Sikker Trafik lavet en flyer med en række af de almindelige færdselsregler på engelsk, som nærpolitiet i Københavns Politi i disse dage deler ud. Det er blandt andet sket til en række hoteller, og det er muligt for alle andre at downloade den her fra siden og selv printe. 

”Vi har fået virkelig god respons fra de hoteller, vi har været rundt hos. Ligesom vi selv oplever at møde mange turister, som er i tvivl om reglerne, så gør hotellerne det samme. Vi håber, at denne, simple flyer kan hjælpe turisterne med at gebærde sig bedre i den københavnske cykeltrafik,” siger leder af nærpolitiet i Indre By, politikommissær Henrik Brix og tilføjer: 

”Jeg vil også gerne opfordre københavnerne til at være opmærksomme på de turister, som måske er lidt usikre i trafikken, når de kommer cyklende. Mange af gæsterne i vores by er jo ikke flasket op med jernhesten på samme måde, som vi selv er, så jeg håber, at alle vil vise lidt hensyn – også selv om sommermorgenen er grå og regnvejrsfuld, og man måske er ved at komme for sent til dagens første møde,” siger Henrik Brix. 

Flyeren kan hentes her.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

10. juli 2024

Københavns Politi

54-årig dømt for drabet på Hanne With

En 54-årig mand er idømt 11 år og seks måneders fængsel for drabet på Hanne With, der blev dræbt den 1. januar 1990.

9. juli 2024

Københavns Politi

33-årig anholdt for drab - fremstilles i grundlovsforhør senere

En 42-årig er natten til tirsdag fundet dræbt på et hotel i Sydhavnen. 33-årig mand er anholdt.