Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

4. februar 2021 14:51

Fire personer anholdt i aktion mod organiseret hæleri

I en større sag om omfattende hæleri slog Københavns Politi i dag til på tre forskellige adresser i Hovedstadsområdet. Fire personer blev anholdt, heriblandt den mistænkte bagmand.

En 32-årig rumænsk mand, som Københavns Politi mistænker for at stå bag omfattende hæleri, blev i dag anholdt, da Københavns Politi efter længere tids efterforskning slog til på tre adresser i Vanløse, Dragør og i Brøndby, hvilket skete i samarbejde med Københavns Vestegns Politi.

Ud over den formodede bagmand anholdt politiet tre andre rumænske mænd på henholdsvis 33, 34 og 43 år. De mistænkes for at udgøre en del af et netværk, der har begået omfattende berigelseskriminalitet i Hovedstadsområdet. Ved indbruddene blev der typisk stjålet smykker, telefoner, pc’er og værktøj, der blev leveret til den hovedmistænkte med henblik på videresalg i udlandet. I forbindelse med efterforskningen af sagen har Københavns Politi i flere tilfælde stoppet biler lastet med tyvekoster, som netop var på vej til udlandet. 

»Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, så derfor er jeg tilfreds med, at vi i dag har anholdt den mand, som vi mistænker for at stå bag. Vi mener, at manden og hans netværk har talrige indbrud på samvittigheden, så jeg er glad for, at vi nu forhåbentligt har sat en stopper for flere kriminelle handlinger fra den persongruppe,« siger Jens Cappelén, der er politikommissær i Indbrudssektionen i Københavns Politi.

Københavns Politi fortsætter nu efterforskningen i sagen, og det kan ikke udelukkes, at der kan komme flere anholdelser.

Den 32-årige mand sigtes for groft hæleri og bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen i Retten på Frederiksberg.

De tre andre mistænkte sigtes for flere indbrud. De fremstilles i grundlovsforhør i morgen i Retten i Glostrup.

Politiet vil ved grundlovsforhørene begære lukkede døre og har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.