Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

7. oktober 2021 12:50

Fire personer dømt for organiseret tyveri fra tøjcontainere

Omfattende tyveri af genbrugstøj udløser fængselsstraffe på mellem et og halvandet år til fire polske statsborgere.

De omfattende tyverier blev begået mod genbrugstøjcontainere, der tilhører forskellige velgørende organisationer. Politiet har i forbindelse med efterforskningen af sagen beslaglagt ca. seks ton tøj, men den samlede tiltale lyder på ca. 10 ton stjålet tøj. I dag faldt dommen i Københavns Byret, og de fire mænd, der alle er polske statsborgere i alderen 21 til 27 år, blev idømt fængselsstraffe på mellem et og halvandet år.

 

Desuden blev to af mændene udvist med et indrejseforbud gældende i seks år, mens de to andre blev udvist med et indrejseforbud gældende i 12 år.

»Det er en omfattende sag om systematisk tyveri af tøj, som de dømte har stjålet fra forskellige nødhjælpsorganisationer med det formål at smugle det ud af Danmark og sælge det videre til andre. Det har vi nu fået sat en stopper for, og jeg er tilfreds med den dom, som retten er nået frem til,« siger anklagerfuldmægtig Anna-Lisa Marx fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

De store mængder tøj er stjålet fra containere flere steder blandt andet i Roskilde, på Falster og forskellige steder i København.

To af de dømte blev anholdt den 28. marts 2021 i Roskilde, umiddelbart efter de havde tømt flere tøjcontainere for sække med tøj. Anholdelsen skete efter en større efterforskning med støtte fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og assistance fra grænsekontrollen ved Øresund og i Gedser. Samtidig blev to mistænkte efterlyst, og de blev varetægtsfængslet henholdsvis den 16. juli og den 11. august.

Alle fire modtog dagens dom.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

8. december 2023

Københavns Politi

Pas på dit kreditkort når du skal hjem fra byen

Københavns Politi efterforsker for tiden flere sager, hvor især unge mænd har fået stjålet og misbrugt deres kreditkort, når de har taget en pirattaxa hjem fra nattelivet. Politiet opfordrer til, at man aldrig benytter sig af pirattaxaer.

7. december 2023

Københavns Politi

Seks anholdt i sag om organiseret handel med hash

Københavns Politi har i dag anholdt seks personer med tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania. De sigtes for handel med mellem 102 og 224 kg hash.

7. december 2023

Københavns Politi

Skærpet strafzone og tilbageholdelse af tilskuere ved Champions League-kamp

For at forebygge uro, når F.C. København den 12. december møder tyrkiske Galatasaray S.K., opretter Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig er der givet påbud om, at udeholdets fans skal kunne tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.