Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

20. november 2023 15:32

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

Københavns Politi forlænger lukningerne af rocker-/bandetilholdsstederne for at skabe tryghed for beboerne i områderne omkring tilholdsstederne og for at forhindre, at lokaliteterne bliver et mål i konflikten.

 

”Det er positivt, at vi i de seneste uger har set færre hændelser. Dog vurderer vi, på baggrund af de informationer, vi har til rådighed, at de to grupperinger i konflikten fortsat ønsker at ramme hinanden. Derfor vælger vi at forlænge lukningerne af tilholdsstederne,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

 

Lukningen af rocker-/bandetilholdsstederne er nu gældende frem til mandag den 4. december 2023 kl. 19. I den periode er det forbudt at opholde sig på de tre følgende adresser: 

 

  • Svanevej 5, 2400 København NV
  • Tømmerup Stationsvej 8H, 2770 Kastrup
  • Siljangade 10, 2300 København S

De to visitationszoner, der blev etableret den 28. august – den ene på Christiania og dele af Amager, den anden på dele af Nørrebro og i Nordvest – udløber i dag kl. 18 og forlænges ikke.

 

”Når vi tager værktøjer som visitationszoner i brug for at bekæmpe bandekriminaliteten, sker det efter en konstant afvejning: På den ene side reagerer vi på de efterretninger, vi har, og på den anden side tilstræber vi, at tiltagene skal medføre færrest mulige gener for den almindelige borger. I den aktuelle situation har vi ikke fundet grundlag for at forlænge visitationszonerne,” siger Søren Thomassen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.

17. november 2023

Københavns Politi

To sigtet for bedragerier mod ældre - udgav sig for at være børnebørn

To mænd på 38 og 27 år er sigtet for at have ringet til ældre borgere og udgivet sig for at være deres barnebarn. På den måde har de overtalt de forurettede til at hæve store kontantbeløb og aflevere pengene til dem.