Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. maj 2020 10:08

Københavns Politi: Planlæg pinserejsen og undgå kø på Øresundsbroen

Med udsigt til mange rejsende i pinsedagene opfordrer Københavns Politi alle, der vil krydse Øresundsbroen, til at planlægge rejsen for at undgå kø ved grænsekontrollen.

Hvis man skal tur/retur over Øresundsbroen i forbindelse med pinsedagene, så skal man være opmærksom på, hvornår man rejser hjem igen. 

”Vi vil råde borgerne til at krydse grænsen på andre tidspunkter end ved udgangen af en ferieperiode, hvis man har mulighed for det – eller vælge andre transportformer,” siger ledende politiinspektør Jens Jespersen. 

”Desuden beder vi helt generelt alle om at benytte begge spor helt frem til indsnævringen ved grænsekontrollen. Først der, skal man flette ind. Man skal også gerne have sine papirer klar, når man kommer hen til selve paskontrollen,” siger Jens Jespersen.  

Sidste søndag oplevede Københavns Politi massiv trafik med mange biler, der holdt i kø på Øresundsbroen, på vej hjem efter Kristi Himmelfartsdagene. 

”Vi arbejder så hurtigt vi kan, men vi kan maksimalt bruge seks spor på Peberholmen, og det gjorde vi også brug af i søndags. Alligevel var der op til seks kilometer kø,” siger Jens Jespersen. 

Den midlertidige grænsekontrol, der blev indført den 14. marts, betyder, at politiet kontrollerer alle, der krydser grænsen. Der tjekkes om de indrejsende er danske statsborgere, eller om de har et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark.  

Læs desuden Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og myndighedernes generelle anbefalinger her: www.coronasmitte.dk
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.