Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. maj 2020 10:08

Københavns Politi: Planlæg pinserejsen og undgå kø på Øresundsbroen

Med udsigt til mange rejsende i pinsedagene opfordrer Københavns Politi alle, der vil krydse Øresundsbroen, til at planlægge rejsen for at undgå kø ved grænsekontrollen.

Hvis man skal tur/retur over Øresundsbroen i forbindelse med pinsedagene, så skal man være opmærksom på, hvornår man rejser hjem igen. 

”Vi vil råde borgerne til at krydse grænsen på andre tidspunkter end ved udgangen af en ferieperiode, hvis man har mulighed for det – eller vælge andre transportformer,” siger ledende politiinspektør Jens Jespersen. 

”Desuden beder vi helt generelt alle om at benytte begge spor helt frem til indsnævringen ved grænsekontrollen. Først der, skal man flette ind. Man skal også gerne have sine papirer klar, når man kommer hen til selve paskontrollen,” siger Jens Jespersen.  

Sidste søndag oplevede Københavns Politi massiv trafik med mange biler, der holdt i kø på Øresundsbroen, på vej hjem efter Kristi Himmelfartsdagene. 

”Vi arbejder så hurtigt vi kan, men vi kan maksimalt bruge seks spor på Peberholmen, og det gjorde vi også brug af i søndags. Alligevel var der op til seks kilometer kø,” siger Jens Jespersen. 

Den midlertidige grænsekontrol, der blev indført den 14. marts, betyder, at politiet kontrollerer alle, der krydser grænsen. Der tjekkes om de indrejsende er danske statsborgere, eller om de har et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark.  

Læs desuden Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og myndighedernes generelle anbefalinger her: www.coronasmitte.dk
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. januar 2021

Københavns Politi

Tre mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

13. januar 2021

Københavns Politi

Opholdsforbud på Christiania forlænges

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet i Pusher Street og Green Light District på Christiania frem til og med den 20. januar 2021. Det vil fortsat gælde i tidsrummet kl. 10-24 alle dage. Opholdsforbuddet er indført som et led i indsatsen for at bekæmpe Covid-19, navnlig den mere smitsomme, britiske virusvariant.

12. januar 2021

Københavns Politi

Fem personer fra bandemiljøet anholdt i narkosag

Københavns Politi har i dag anholdt fire mænd og en kvinde i en sag om såkaldte hvide bude.