Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. maj 2021 12:44

Seks personer anholdt i sag om organiseret smugling af narkotika til Sverige

I en koordineret aktion ledet af Grænsecenter Øresund under Københavns Politi blev der onsdag anholdt seks personer. De mistænkes for at stå bag organiseret smugling af en stor mængde hash til Sverige.

Seks mænd i alderen 30 til 57 år blev i dag anholdt, da Grænsecenter Øresund (GCØ) under Københavns Politi slog til i en større aktion. Aktionen foregik med bistand fra Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særlig Efterforskning Øst (SEØ). 

De anholdte personer sigtes for smugling og medvirken til smugling af ikke under et ton hash.

Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning på ni adresser i København og på Københavns Vestegn. Ved ransagningerne er der foreløbigt fundet en mindre mængde narkotika og beslaglagt et køretøj. Ransagningerne pågår stadig på enkelte af adresserne. 

”Aktionen i dag forløb som planlagt, og jeg er godt tilfreds med, at vi nu har fjernet et kriminelt netværk, der har forsynet det svenske marked med hash,” siger leder af GCØ, politiinspektør Henrik Andersen.

GCØ er et samarbejde mellem dansk og svensk politi og har til formål at efterforske grænseoverskridende kriminalitet i Øresundsregionen. I samarbejdet er der særligt fokus på sager om sprængstoffer, våben, narkotika, omrejsende kriminelle og hvidvaskede penge, der krydser grænsen mellem Danmark og Sverige.

”Dagens aktion er resultatet af en efterforskning, som Grænsecenter Øresund har foretaget over de seneste måneder med bistand fra bl.a. svensk politi. Det er endnu et godt eksempel på værdien af et tæt samarbejde mellem politiet på begge sider af Øresund,” siger Henrik Andersen.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag den 20. maj i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre.

 

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

19. januar 2022

Københavns Politi

Sag om omfattende narkotika-netværk for retten

Retten i Glostrup indleder i dag en retssag mod 13 personer, der er tiltalt for håndtering af en omfattende mængde kokain. Straffesagen er en udløber af den såkaldte operation Pitstop, der behandles af National enhed for Særlig Kriminalitet.

18. januar 2022

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner

Som en del af den tryghedsskabende indsats forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 1. februar 2022.

18. januar 2022

Københavns Politi

Nu åbner ny nærpolitistation i Tårnby

Den 24. januar 2022 slår Københavns Politi dørene op til den nye nærpolitistation i Tårnby.