Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. maj 2021 12:44

Seks personer anholdt i sag om organiseret smugling af narkotika til Sverige

I en koordineret aktion ledet af Grænsecenter Øresund under Københavns Politi blev der onsdag anholdt seks personer. De mistænkes for at stå bag organiseret smugling af en stor mængde hash til Sverige.

Seks mænd i alderen 30 til 57 år blev i dag anholdt, da Grænsecenter Øresund (GCØ) under Københavns Politi slog til i en større aktion. Aktionen foregik med bistand fra Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særlig Efterforskning Øst (SEØ). 

De anholdte personer sigtes for smugling og medvirken til smugling af ikke under et ton hash.

Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning på ni adresser i København og på Københavns Vestegn. Ved ransagningerne er der foreløbigt fundet en mindre mængde narkotika og beslaglagt et køretøj. Ransagningerne pågår stadig på enkelte af adresserne. 

”Aktionen i dag forløb som planlagt, og jeg er godt tilfreds med, at vi nu har fjernet et kriminelt netværk, der har forsynet det svenske marked med hash,” siger leder af GCØ, politiinspektør Henrik Andersen.

GCØ er et samarbejde mellem dansk og svensk politi og har til formål at efterforske grænseoverskridende kriminalitet i Øresundsregionen. I samarbejdet er der særligt fokus på sager om sprængstoffer, våben, narkotika, omrejsende kriminelle og hvidvaskede penge, der krydser grænsen mellem Danmark og Sverige.

”Dagens aktion er resultatet af en efterforskning, som Grænsecenter Øresund har foretaget over de seneste måneder med bistand fra bl.a. svensk politi. Det er endnu et godt eksempel på værdien af et tæt samarbejde mellem politiet på begge sider af Øresund,” siger Henrik Andersen.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag den 20. maj i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre.

 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.