Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. december 2020 16:37

Terrorsigtet fremmedkriger anholdt

En 32-årig dansk statsborger, der siden december 2014 har været internationalt efterlyst for terrorisme, er torsdag ankommet til Danmark fra Tyrkiet. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag den 18. december kl. 9.30.

Den 32-årige blev tilbageholdt af tyrkisk politi den 7. januar 2020 og har siden siddet fængslet i Tyrkiet. Han er nu deporteret til Danmark. 

I december 2014 blev manden fængslet in absentia sigtet for billigelse af terror jf. straffelovens § 136, stk. 2. Sigtelsen blev rejst, fordi han på sin åbne Facebook-profil uploadede flere billeder, der hyldede Islamisk Stat – blandt andet billeder af sig selv stående foran en række afhuggede hoveder.

I oktober 2015 blev han desuden sigtet for at fremme terrorvirksomhed ved at have kæmpet for Islamisk Stat og ved at have planlagt en rejse til Syrien for mindst én anden person (straffelovens § 114 e).

Ved fremstillingen vil den 32-årige endvidere blive sigtet for at have ladet sig hverve til Islamisk Stat (§ 114 c, stk. 3), for at have forsøgt at hverve flere personer til terrororganisationen (§ 114 c, stk. 1), samt for uden tilladelse af have opholdt sig i al-Raqqa-distriktet i Syrien (§ 114 j).

Fremstillingen sker i Københavns Byret, retssal 70. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre under grundlovsforhøret, og Københavns Politi har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.