Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

1. juli 2020 11:04

To personer idømt hver 14 års fængsel for indsmugling af stor mængde narkotika

En nigeriansk mand og en kroatisk kvinde blev i dag idømt hver 14 års fængsel for i 2019 at have indsmuglet ca. 31 kilo narkotika til Danmark.

Retten på Frederiksberg har i dag afgjort en større sag om systematisk indsmugling af både kokain og heroin – i alt ca. 31 kilo. En 42-årig mand fra Nigeria og en 27-årig kvinde fra Kroatien var tiltalt i sagen, og de er nu begge idømt 14 års fængsel. De to personer blev også varetægtsfængslet efter dommen og er begge udvist af Danmark for bestandigt.

Sagen udspringer af en større efterforskning foretaget af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

”Jeg er meget tilfreds med dagens dom, som afspejler, at det er en meget alvorlig sag at indføre hårde stoffer til Danmark,” siger anklagerfuldmægtig Magnus Wiik fra SEØ.

Ved en koordineret aktion den 10. november 2019 blev de to personer anholdt i Valby, hvor den kroatiske kvinde mødtes med den nigerianske mand. Med sig havde de hver sin trolleykuffert, som de byttede med hinanden. Herefter slog politiet til og anholdt de to personer. Der viste sig efterfølgende at være næsten fire kilo kokain og heroin i den kuffert, som kvinden overdrog til manden, mens der var 5.000 euro i den kuffert, som manden overdrog til kvinden.

Politiets videre efterforskning af sagen afdækkede imidlertid, at overdragelsen i forbindelse med anholdelsen den 10. november ikke var en enlig svale. Kvinden havde desuden på ni andre dage i løbet af 2019 overdraget kufferter med kilovis af hård narkotika til den nigerianske mand.

De domfældte blev dømt i alle sagens 10 forhold. 

”Jeg er glad for, at det grundige efterforskningsarbejde foretaget af Særlig Efterforskning Øst har båret frugt, og at retten har lagt til grund, at det er bevist, at de to nu dømte personer har indført hård narkotika til Danmark i store mængder,” siger Magnus Wiik.

Både den nigerianske mand og den kroatiske kvinde har på stedet anket dommen til Østre Landsret.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til anklagerfuldmægtig Magnus Wiik, Særlig Efterforskning Øst, tlf.nr.: 51292538.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

16. maj 2023

Københavns Politi

Københavns Politi indfører kørselsforbud i nattelivszoner

Fra den 1. juni 2023 bliver ikke-nødvendig kørsel forbudt i nattetimerne på flere gader i nattelivszonerne. Borgere, der bor i nattelivszonerne, bliver ikke omfattet af forbuddet. Derudover ændres nattelivszonen i Vestergade, så den inkluderer mere af Nørregade samt et område ved Vester Voldgade.

Forslag