Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

1. juli 2020 11:04

To personer idømt hver 14 års fængsel for indsmugling af stor mængde narkotika

En nigeriansk mand og en kroatisk kvinde blev i dag idømt hver 14 års fængsel for i 2019 at have indsmuglet ca. 31 kilo narkotika til Danmark.

Retten på Frederiksberg har i dag afgjort en større sag om systematisk indsmugling af både kokain og heroin – i alt ca. 31 kilo. En 42-årig mand fra Nigeria og en 27-årig kvinde fra Kroatien var tiltalt i sagen, og de er nu begge idømt 14 års fængsel. De to personer blev også varetægtsfængslet efter dommen og er begge udvist af Danmark for bestandigt.

Sagen udspringer af en større efterforskning foretaget af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

”Jeg er meget tilfreds med dagens dom, som afspejler, at det er en meget alvorlig sag at indføre hårde stoffer til Danmark,” siger anklagerfuldmægtig Magnus Wiik fra SEØ.

Ved en koordineret aktion den 10. november 2019 blev de to personer anholdt i Valby, hvor den kroatiske kvinde mødtes med den nigerianske mand. Med sig havde de hver sin trolleykuffert, som de byttede med hinanden. Herefter slog politiet til og anholdt de to personer. Der viste sig efterfølgende at være næsten fire kilo kokain og heroin i den kuffert, som kvinden overdrog til manden, mens der var 5.000 euro i den kuffert, som manden overdrog til kvinden.

Politiets videre efterforskning af sagen afdækkede imidlertid, at overdragelsen i forbindelse med anholdelsen den 10. november ikke var en enlig svale. Kvinden havde desuden på ni andre dage i løbet af 2019 overdraget kufferter med kilovis af hård narkotika til den nigerianske mand.

De domfældte blev dømt i alle sagens 10 forhold. 

”Jeg er glad for, at det grundige efterforskningsarbejde foretaget af Særlig Efterforskning Øst har båret frugt, og at retten har lagt til grund, at det er bevist, at de to nu dømte personer har indført hård narkotika til Danmark i store mængder,” siger Magnus Wiik.

Både den nigerianske mand og den kroatiske kvinde har på stedet anket dommen til Østre Landsret.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til anklagerfuldmægtig Magnus Wiik, Særlig Efterforskning Øst, tlf.nr.: 51292538.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

8. december 2023

Københavns Politi

Pas på dit kreditkort når du skal hjem fra byen

Københavns Politi efterforsker for tiden flere sager, hvor især unge mænd har fået stjålet og misbrugt deres kreditkort, når de har taget en pirattaxa hjem fra nattelivet. Politiet opfordrer til, at man aldrig benytter sig af pirattaxaer.

7. december 2023

Københavns Politi

Seks anholdt i sag om organiseret handel med hash

Københavns Politi har i dag anholdt seks personer med tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania. De sigtes for handel med mellem 102 og 224 kg hash.

7. december 2023

Københavns Politi

Skærpet strafzone og tilbageholdelse af tilskuere ved Champions League-kamp

For at forebygge uro, når F.C. København den 12. december møder tyrkiske Galatasaray S.K., opretter Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig er der givet påbud om, at udeholdets fans skal kunne tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.