Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. december 2020 15:34

Tre personer idømt i alt 26 års fængsel for besiddelse og videreoverdragelse af kokain i kilovis

Tre mænd blev i dag idømt henholdsvis 11, 9 og 6 års fængsel for i 2018 og 2019 at have begået grov narkotikakriminalitet.

Retten i Roskilde har i dag afgjort en større sag om systematisk distribution af kokain i store mængder på Sjælland. Tre mænd på henholdsvis 34, 32 og 29 år blev i dag idømt i alt 26 års fængsel for at have besiddet og videreoverdraget store mængder kokain i perioden august 2018 til december 2019. Overleveringerne af kokain skete typisk på parkeringspladser ud for fastfoodrestauranter i trekantsområdet mellem København, Køge og Roskilde. De domfældte blev ligeledes fortsat varetægtsfængslet efter dom.

De to domfældte på henholdsvis 32 og 34 år blev hver idømt henholdsvis 11 og ni års fængsel for besiddelse og videreoverdragelse af ca. 15 kg kokain, mens den 29-årige mand blev idømt seks års fængsel for at have modtaget samlet to kg kokain fra de to andre domfældte.

Sagen udspringer af en større efterforskning foretaget af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

På baggrund af efterforskningen blev de to mænd på henholdsvis 32 og 34 år anholdt i Køge den 4. december 2019 ved en koordineret politiaktion. Den 34-årige mand havde på dagen over fem kg kokain liggende på sin bopæl, og politiet fandt korrespondancer på den 32-årige mands telefon, der bar præg af køb og salg af store mængder kokain. Den 29-årige mand blev anholdt i Roskilde den 22. januar 2020.

»Jeg er umiddelbart tilfreds med dagens dom, som afspejler, at det er en meget alvorlig sag at handle med hård narkotika, og især i så store mængder som tilfældet har været i denne sag,« siger anklagerfuldmægtig Magnus Wiik fra SEØ.

Alle tre dømte personer har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de ønsker at anke dommen til Østre Landsret. Der er navneforbud i sagen, som har kørt over 12 retsdage ved Retten i Roskilde.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til anklagerfuldmægtig Magnus Wiik, Særlig Efterforskning Øst, tlf.nr.: 5129 2538.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.