Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Døgnrapport

3. februar 2020 13:02

Netdøgnrapport gældende 31. januar - 03. februar 2020

Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns politi døgnrapport fra fredag den 31. januar kl. 7 til mandag den 3. februar kl. 7.

To villaindbrud i Glostrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om to villaindbrud på Platanhaven i Glostrup. Det ene indbrud var sket mellem fredag den 24. januar kl. 10.00 og lørdag den 1. februar kl. 08.00. Et vindue var opbrudt, og diverse elektronik var stjålet. Det andet indbrud var sket fredag den 31. januar mellem kl. 18.30 og kl. 19.05. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker, kontanter og elektronik var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem lørdag den 1. februar kl. 16.00 og søndag den 2. februar kl. 19.30 på Bøndermosevej i Ballerup. Et vindue var opbrudt, og diverse elektronik var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Bagsværd

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem tirsdag den 28. januar kl. 16.00 og søndag den 2. november kl. 13.15 på Oldmarken i Bagsværd. En dør var opbrudt, og diverse sølvtøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem tirsdag den 28. januar kl. 10.00 og søndag den 2. februar kl. 11.00 på Venusvej i Søborg. En dør var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Ishøj

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem fredag den 31. januar kl. 14.00 og søndag den 2. februar kl. 18.30 på Vibeholms Vænge i Ishøj. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Rødovre

Fredag den 31. januar kl. 19.56 modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse om et forsøg villaindbrud netop sket på Vamdrupvej i Rødovre. En af villaens beboere kom hjem og overraskede to indbrudstyve, som løb fra stedet. Indstigning var sket gennem et opbrudt vindue. De to mistænkte indbrudstyve beskrives som mænd iført mørkt tøj. En af dem havde en mørk hue på og mørkt hår. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra varebil i Albertslund

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en blå Opel varebil sket mellem torsdag den 30. januar kl. 15.00 og fredag den 31. januar kl. 11.30 på Kanalens Kvarter i Albertslund. En dør var opbrudt, og diverse el-værktøj og batterier var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra varebil i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Fiat Dobló Cargo varebil sket mellem torsdag den 30. januar kl. 16.00 og fredag den 31. januar kl. 07.30 på Allingvej i Hvidovre. Diverse el- og håndværktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2.  Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3.  Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4.  Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5.  Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

32-årig mand sigtet for butikstyveri i Ballerup

Lørdag den 1. februar kl. 19.20 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Malmparken i Ballerup. Butikkens personale havde tilbageholdt en 32-årig mand, idet han havde stjålet flere poser nødder. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.

 

40-årig mand sigtet for butikstyveri i Taastrup

Lørdag den 1. februar kl. 19.53 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Taastrup Torv i Taastrup. En medarbejder havde tilbageholdt en 40-årig mand, idet han havde stjålet en flaske spiritus samt energidrikke fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

65-årig mand sigtet for spirituskørsel i Vallensbæk

En politipatrulje kørte lørdag den 1. februar kl. 03.45 til en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Vallensbæk Torvevej i Vallensbæk. En vaks borger havde set en forankørende bilist køre meget usikkert, hvorfor politiet blev kontaktet. Borgeren tilbageholde bilisten, indtil politiet ankom. Patruljen skønnede den mistænkte spritbilist – en 65-årig mand – for alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

23-årig mand sigtet for spiritus- og narkokørsel i Brøndby

Fredag den 31. januar kl. 05.04 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Motorring 3 ved Brøndby. En 23-årig mandlig bilist havde påkørt en forankørende 52-årig mandlig bilist bagfra. Den 52-årige slap med mindre skader og blev kørt til hospitalet til undersøgelser. Den 23-årige blev skønnet narko- og alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel og narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede begge sigtelser i øjeblikket.

 

41-årig kvinde sigtet for narko- og spirituskørsel i Brøndby

En politipatrulje kørte søndag den 2. februar kl. 08.35 til en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Motorring 3 ved Brøndby. En vaks borger havde set en bilist køre usikkert, hvorfor politiet blev kontaktet. Borgeren fulgte efter bilisten, indtil politiet ankom. Bilisten – en 41-årig kvinde – blev standset og skønnet alkohol- og narkopåvirket. Hun blev derfor sigtet for både spirituskørsel og narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Hun nægtede narkokørsel og erkendte spirituskørsel delvist i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

26-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Hvidovre

En politipatrulje kørte fredag den 31. januar kl. 15.25 til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Strandbovej i Hvidovre. En 26-årig mandlig bilist foretog en u-vending, hvor han overså en 64-årig cyklist, hvorfor cyklisten blev påkørt af den 26-årige. Ingen kom til skade, og den 26-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt sin vigepligt. Han erkendte i øjeblikket. 

 

37-årig mand sigtet for flere hændelser i Rødovre

Fredag den 31. januar kl. 15.58 standsede en politipatrulje en 37-årig mandlig bilist på Brabrandvej i Rødovre. Manden blev skønnet alkohol- og narkokørsel, hvorfor han blev sigtet og anholdt for både spirituskørsel og narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte spirituskørsel og nægtede narkokørsel i øjeblikket. Manden blev ligeledes sigtet for kørsel i frakendelsestiden, som han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel i frakendelsestiden kan koste fængselsstraf

Kørsel i frakendelsestiden koster fængsel anden gang. Er du frakendt førerretten, koster det en bøde første gang, du alligevel fører bil. Bødestørrelsen afhænger af din indkomst. F.eks. er bøden 10.000 kroner, hvis du tjener 250.000 kroner årligt. Tjener du 400.000 kroner, er bøden på 16.000 kroner. Anden gang du kører, er straffen 10 dages fængsel, som kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af 30 timers samfundstjeneste. Tredje gang skal man 20 dage i fængsel, og derudover kan bilen konfiskeres. Fjerde gang koster 30 dages fængsel.

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

11. november 2020

Københavns Vestegns Politi

Døgnrapporten holder pause

Københavns Vestegns Politis netdøgnrapport holder pause den næste tid. Følg i stedet med Twitter, Facebook og politi.dk som vanligt.

9. november 2020

Københavns Vestegns Politi

Uddrag af døgnrapporten fra fredag den 6. november til mandag den 9. november 2020

Uddrag af hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra fredag den 6.11 kl. 7 til mandag den 9.11 kl. 7.

4. november 2020

Københavns Vestegns Politi

Uddrag af døgnrapporten fra mandag 2 november til onsdag den 4 november 2020

Uddrag af hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport fra mandag den 2. november kl. 7 til onsdag den 4. november kl. 7.