Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

9. oktober 2020 10:22

11.000 corona-tilsyn på Vestegnen

Siden den omfattende nedlukning i marts har Københavns Vestegns Politi foretaget over 11.000 corona-tilsyn i politikredsen - og vi fortsætter

Patrulje i Ishøj By Center

Med de nye restriktioner, der er blevet indført de seneste uger på grund af genopblussen af corona-smitte, gør Københavns Vestegns Politi sig klar den fortsatte indsats – og tallene viser vigtigheden af, at alle løfter i flok. Baggrunden for de over 11.000 tilsyn er blandt andet lidt over 2000 anmeldelser fra borgerne på Vestegnen.
”De mange anmeldelser viser, at dette er en sag, der har stor betydning for borgerne. Det er rigtig positivt, og vi opfordrer til, at I fortsat kontakter os, hvis I oplever brud på corona-restriktionerne,” siger politidirektør Kim Christiansen. 

 

378 sigtelser

I langt størsteparten af de sager, hvor Københavns Vestegns Politi har været ude, har alt været som det skulle, men politiet har dog i 378 tilfælde måtte rejse sigtelser i forbindelse med de mange tilsyn og anmeldelser vi har modtaget.
“Vi har ikke ført disse tilsyn for at genere borgerne, men for at sikre at smitten ikke bredte sig - til vores alles bedste. Og langt langt de fleste steder, har vi mødt samfundssind og forståelse for, hvorfor tilsynene har været nødvendige - og fortsat er det,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Tilsynene er blandt andet blevet ført med politikredsens restauranter, storcentre, parker, testcentre, caféer, byggemarkeder, selskabslokaler, værtshuse, fitnesscentre, S-togsstationer - og mange andre steder.

“At der er udført over 11.000 tilsyn vidner om omfanget af opgaven, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose den indsats Vestegnens betjente har lagt for dagen i denne særlige tid”, siger Kim Christiansen.

Også i den kommende weekend vil Københavns Vestegns Politi igen være på gaderne med politipatruljer, der er særligt dedikeret til corona-opgaver.

 

Pressekontakt:

Politidirektør Kim Christiansen via pressetelefon 40263704

Flere nyheder

26. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Nye restriktioner for at begrænse coronavirus

Fra i dag gælder forbud mod at sælge alkohol efter kl. 22 og mod at forsamle sig over 10 personer.

21. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Fængsling i sag om fangeflugt skal sikre mod kommunikation med mulige medgerningsmænd

De 14 dages varetægtsfængsling i sagen om gårdsdagens fangeflugt, sikrer mulighed for at politiet kan udføre brev- og besøgskontrol på Peter Madsen

20. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Peter Madsen arrested after attempted prison escape

Charged with attempted prison escape on Tuesday morning