Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

31. marts 2023 13:00

Bentley beslaglagt efter vanvidsfart

Efter reglerne for vanvidskørsel blev strammet for to år siden i dag, har Københavns Vestegns Politi beslaglagt 128 køretøjer og senest en leaset Bentley.

Lasermåling

Færdselsbetjentens lasermåling viste mindst 106 kilometer i timen, da en føreren af en Bentley kørte over dobbelt så hurtigt som tilladt i en byzone i Ishøj onsdag morgen. På strækningen er hastighedsbegrænsningen nemlig 50 kilometer i timen.

Den 2,5 ton tunge SUV med en seksliters 12-cylindret turbomotor med over 600 hestekræfter blev i medfør af reglerne om vanvidskørsel beslaglagt på stedet og transporteret væk. 

Fordi føreren, som havde leaset bilen, protesterede over beslaglæggelsen, blev det spørgsmål indbragt for Retten i Glostrup torsdag.

Senere skal anklagemyndigheden tage stilling til tiltalen mod føreren. Ifølge stramningerne for vanvidskørsel, som trådte i kraft den 31. marts 2021, er udgangspunktet 20 dages fængsel, frakendelse af kørekortet i tre år og konfiskation af bilen.

Dertil kan komme et stort erstatningskrav mod føreren fra leasingselskabet, hvis retten konfiskerer den dyre luksusbil.

Se også 'Konfiskeret vanvidsbil skal erstattes med 900.000 kroner' (24-03-2023)

 

128 biler beslaglagt til konfiskation

Her to år efter stramningerne i vanvidspakken har Københavns Vestegns Politi beslaglagt over 128 biler, som enten allerede er eller ventes at blive konfiskeret i retten. 

Samme antal personer er sigtet for vanvidskørsel og de fleste på grund af spirituskørsel med en promille over 2,0. Mange sigtelser drejer sig om for høj fart – typisk over 100 procent i byzoner. De øvrige er sigtet for en kombination af påvirkethed, fart, kørsel uden hensyn til andre trafikanter og uagtsomt manddrab.

Så sent som samme dag, som Bentleyen blev beslaglagt, blev en 27-årig mand varetægtsfængslet efter et voldsomt færdselsuheld aftenen før på Roskilde i Taastrup. Ulykken medførte, at modparten døde af sine kvæstelser. Mistanken går indtil videre på spirituskørsel og al for høj fart.

”Høje hastigheder i byer, tårnhøje promiller og hensynsløse kørsler med fare for andres liv og førlighed er vanvittigt, og det kommer vi fortsat til at have et stærkt fokus på,” siger leder af færdselsafdelingen, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi.
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

24. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

Praktisk info ifm. fodboldkamp på Brøndby Stadion søndag

Forvent trafikale udfordringer omkring Brøndby Stadion søndag eftermiddag.

23. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

BIF-AGF: Udefans tilbageholdes efter fodboldkamp på Brøndby Stadion søndag

Tilbageholdelse i maks. 1 time sker for at sikre ro og orden efter søndagens kamp.

23. maj 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre mænd dømt for omfattende indbrudskriminalitet

Tre østeuropæiske mænd er dømt for at have begået indbrud til en værdi af ca. 1,8 mio. kr. Indbruddene blev blandt andet begået i Hvidovre.