Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

21. september 2020 13:53

Mange corona-kontroller på Vestegnen over weekenden

Københavns Vestegns Politi har igen i denne weekend været på over 100 kontrolbesøg i forbindelse med corona-restriktioner

Coronapatrulje - bar, Taastrup

Siden torsdag aften har Københavns Vestegns Politi været på kontrolbesøg 131 gange på politikredsens restauranter, cafeer og værtshuse. I enkelte tilfælde har vi måtte påtale uheldig adfærd eller manglende skilte, men langt de fleste steder, har vi mødt god corona-adfærd og samfundssind.

Et af de få steder, hvor det var nødvendigt at påtale et forhold, var da Brøndby IFs spillerbus ankom til Brøndby Stadion efter det traditionsrige lokalopgør mod FCK søndag eftermiddag. Forinden havde fodboldklubben uddelt mundbind til fansene og sørget for, at de var delt op i mindre grupper, men der skete dog kortvarig sammenstimling af for mange mennesker, da spillerbussen ankom til stadion. Adfærden blev påtalt af det tilstedeværende politi og klubbens egne medarbejdere, hvilket straks blev efterfulgt af fansene.
”Vi har klart en oplevelse af at de restriktioner, der blev indført i sidste uge, er blevet efterlevet af de fleste – og der er derfor grund til at rose langt størsteparten af de borgere, vi har være i kontakt med i denne forbindelse, siger politidirektør Kim Christiansen”. 

Ekstraordinært kredsrådsmøde 

I dag mandag holder kommunerne på Vestegnen og Københavns Vestegns Politi ekstraordinært kredsrådsmøde i forbindelse med bekæmpelse af corona.
”Blandt de ti kommuner i Danmark, som har det højeste smittetryk, ligger de seks af dem på Vestegnen, og det kræver at alle myndigheder kaster sig ind i kampen. Heldigvis har vi tradition for et rigtig godt og tæt samarbejde mellem kommuner og politi her på Vestegnen – og det trækker vi naturligvis også på i denne situation”, siger politidirektør Kim Christiansen.

 

Det lange seje træk

Borgerne på Vestegnen må dog indstille sig på, at denne indsats bliver langvarig, og at det vil kræve, at alle yder deres:

”Denne indsats er ikke stærkere end det svageste led. Det kræver, at vi ALLE i vores hverdag gør vores til at begrænse smitten – ved at holde god håndhygiejne, ved at nyse i ærmet - ved at stå sammen om at holde afstand,” siger politidirektør Kim Christiansen. 

 

(NB: Billedet er fra en tidligere kontrol - og altså fra før der blev krav om mundbind på for stående gæster)

Pressekontakt:

Politidirektør Kim Christiansen via pressetelefon 40263704.
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.