Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

8. juni 2020 15:01

Dømt for bilbrande i Skovlunde

Retten i Glostrup har idømt to unge drenge hhv. syv og ni måneders fængsel for ildspåsættelse på to biler og betydeligt hærværk mod en skole

Københavns Vestegns Politi

De to unge drenge på 16 år og 17 år var blandt andet tiltalt for at have sat ild på to biler på Ejbyvej i Skovlunde den 12. august 2019 og for betydeligt hærværk mod en skole på Lundebjerg i Skovlunde den 8. august 2019.
”Det er blandt andet på baggrund af rigtig godt politiarbejde hos Lokalpolitiet og i Efterforskningen, at vi kunne finde frem til gerningsmændene og nu står med en dom,” siger anklageren i sagen Anna Winkel.

 

Ødelæggelser for knap en kvart mio

I anklageskriftet er ødelæggelserne efter brandene og hærværket opgjort til knap en kvart million kroner. Det er dog endnu ikke endelig opgjort, hvor meget drengene skal betale.
Den 16-årige dreng har en tidligere betinget dom, og han blev ligeledes dømt for forsøg på indbrud og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og derfor er hans straf længere end straffen til den 17-årige. 
Straffene blev i begge tilfælde gjort betingede under henvisning til gerningsmændenes unge alder. Da dommen faldt fredag bestemte retten, at sagen efterfølgende skal behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet.

De dømte modtog dommen.

Pressekontakt:

Anklagerfuldmægtig Anna Winkel via pressetelefon 40263704

 

Flere nyheder

17. januar 2021

Københavns Vestegns Politi

Mistænkelig genstand uskadeliggjort

De evakuerede borgere i området omkring Gyngemose Parkvej i Gladsaxe er nu i gang med at vende tilbage til deres boliger. Sideløbende fortsætter efterforskningen

16. januar 2021

Københavns Vestegns Politi

Evakuering i forbindelse med mistænkelig genstand i Gladsaxe

Københavns Vestegns Politi er fortsat igang med at undersøge en mistænkelig genstand på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe.

16. januar 2021

Københavns Vestegns Politi

56-årig mand anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Manden bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup