Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

24. juni 2020 15:31

Fem mænd tiltalt for forsøg på røveri mod værdihåndteringsvirksomhed

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod fem mænd. De er anklaget for at have planlagt et røveri mod en værdihåndteringsvirksomhed i Taastrup.

Københavns Vestegns Politi

De fem mænd er tiltalt for at i tiden op til den 28. november 2019 at have været i gang med at forbedrede et større røveri mod værdihåndteringsvirksomheden. Det er blandt andet sket ved at rekognoscere mod virksomheden og politigården i Albertslund. De fem mænd er også tiltalt for at have forberedt røveriet ved at have undersøgt mulighederne for at skaffe sprængstoffer og entreprenørkøretøjer samt planlægning af, hvordan de kunne forsinke politiets fremkørsel til værdihåndteringsvirksomheden med brændende busser eller lignende.

Politiet på sporet i efteråret

Politiet efterforskede allerede mod mændene i efteråret 2019. Ifølge anklageskriftet blev selve røveriet aldrig gennemført, da de tiltalte inden blev anholdt af politiet.

Mændene er også tiltalt for en række andre forhold – her i blandt ulovligt tvang, trusler, røveri, langvarig frihedsberøvelse og brud på indrejseforbud. Den hovedtiltalte i sagen er 50 år. De øvrige mænd er mellem 22 og 27 år. 

Sagen har indtil nu kørt bag lukkede døre og Københavns Vestegns Politi har ikke mulighed for at kommentere sagen yderligere frem til sagsstart i Retten i Glostrup. Der er endnu ikke sat dato på hovedforhandlingen - men retten behandler lige nu Københavns Vestegns Politis anmodning om forhåndsberammelse af sagen.

 

Tidligere pressemeddelelse i sagen

Flere nyheder

28. september 2020

Københavns Vestegns Politi

Tiltale rejst i sager om snyd med corona-hjælp

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegens Politi har rejst tiltale mod i alt tre personer for uberettiget at have forsøgt at få hjælpepakke-penge udbetalt fra Erhvervsstyrelsen

21. september 2020

Københavns Vestegns Politi

Mange corona-kontroller på Vestegnen over weekenden

Københavns Vestegns Politi har igen i denne weekend været på over 100 kontrolbesøg i forbindelse med corona-restriktioner

18. september 2020

Københavns Vestegns Politi

Nye Corona-restriktioner på Vestegnen

De nye Corona-restriktioner, der er blevet indført, gælder foreløbig frem til den 1. oktober i alle 11 kommuner på Vestegnen, og Københavns Vestegns Politi har fortsat ekstra patruljer på gaden, for at sikre at restriktionerne bliver overholdt.