Spring til hovedindhold

Forslag

Forbud mod Stram Kurs’ demonstrationer til 20. april

Københavns Vestegns Politi har i dag meddelt Stram Kurs ved Rasmus Paludan et midlertidigt forbud mod at afholde demonstration i Københavns Vestegns Politikreds til lørdag den 20. april kl. 8.

Københavns Vestegns Politi

Stram Kurs ved Rasmus Paludan havde anmeldt en demonstration til afholdelse i Bagsværd i går onsdag den 17. april 2019 kl. 15. 

Samme dag nedlagde Københavns Vestegns Politi dog et midlertidigt forbud mod Stram Kurs’ demonstrationer i politikredsen til torsdag den 18. april kl. 11.

Årsagen var, at Københavns Vestegns Politi vurderede, at der ved demonstrationer fra Stram Kurs ved Rasmus Paludan kunne befrygtes fare for den offentlige fred herunder for Rasmus Paludans sikkerhed.

Torsdag den 18. april 2019 anmeldte Stram Kurs ved Rasmus Paludan en ny demonstration til afholdelse i Værebro eller Bagsværd fredag den 19. april 2019 kl. 11.

Københavns Vestegns Politi har på ny vurderet situationen, og har vurderet, at situationen ikke har forbedret sig. Dette er blandt andet baseret på de lokale underretninger og oplysninger om situationsbilledet:  

- Vi følger udviklingen tæt og nøje og har vurderet demonstrationen i forhold til et samlet lokalt situationsbillede. Vi vurderer desværre, at en ny Stram Kurs-demonstration i den nuværende situation og med det aktuelle trusselsniveau fortsat kan bringe den offentlige fred og Rasmus Paludans sikkerhed i fare. Derfor har vi følt os nødsaget til at forbyde demonstrationen, siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.

Det midlertidige forbud er meddelt ifølge politilovens § 7, stk. 4, og grundlovens § 79, 3. pkt.

Pressekontakt
Politiinspektør Mogens Lauridsen vil være til rådighed for pressen mellem kl.  9.30 og 10.30 på Albertslund Politigård. 
Aftal nærmere via pressetelefon 4026 3704.

 

 


Pressekontakt

E-mail: kbhv-presse@politi.dk
Telefon: 4026 3704

 

Akutte pressehenvendelser uden for almindelig arbejdstid rettes til vagtchefen via hovednummer 4386 1448.

Flere nyheder

17. juni 2019

Københavns Vestegns Politi

To års fængsel for at svindle finansfirma

En 32-årig mand fra Brøndby skal to år i fængsel for at sælge falske fakturaer for 3,8 millioner kroner til et finansfirma.

16. juni 2019

Københavns Vestegns Politi

Efterlyser vidner efter eksplosion i Vallensbæk

Københavns Vestegns Politi søger vidner efter en eksplosion og brand i et autoværksted på Vejlesvinget 2 natten til i dag.

13. juni 2019

Københavns Vestegns Politi

Flere personer dømt for omfattende økonomisk kriminalitet

Retten i Glostrup har i dag afsagt dom i en sag om omfattende økonomisk kriminalitet i form af skatte- og momssvig samt overtrædelse af vin- og ølafgiftsloven i forbindelse med virksomheden Drikkekilden fra Hedehusene.

Afvis cookies