Spring til hovedindhold

Forslag

Forbud mod Stram Kurs’ demonstrationer til 20. april

Københavns Vestegns Politi har i dag meddelt Stram Kurs ved Rasmus Paludan et midlertidigt forbud mod at afholde demonstration i Københavns Vestegns Politikreds til lørdag den 20. april kl. 8.

Københavns Vestegns Politi

Stram Kurs ved Rasmus Paludan havde anmeldt en demonstration til afholdelse i Bagsværd i går onsdag den 17. april 2019 kl. 15. 

Samme dag nedlagde Københavns Vestegns Politi dog et midlertidigt forbud mod Stram Kurs’ demonstrationer i politikredsen til torsdag den 18. april kl. 11.

Årsagen var, at Københavns Vestegns Politi vurderede, at der ved demonstrationer fra Stram Kurs ved Rasmus Paludan kunne befrygtes fare for den offentlige fred herunder for Rasmus Paludans sikkerhed.

Torsdag den 18. april 2019 anmeldte Stram Kurs ved Rasmus Paludan en ny demonstration til afholdelse i Værebro eller Bagsværd fredag den 19. april 2019 kl. 11.

Københavns Vestegns Politi har på ny vurderet situationen, og har vurderet, at situationen ikke har forbedret sig. Dette er blandt andet baseret på de lokale underretninger og oplysninger om situationsbilledet:  

- Vi følger udviklingen tæt og nøje og har vurderet demonstrationen i forhold til et samlet lokalt situationsbillede. Vi vurderer desværre, at en ny Stram Kurs-demonstration i den nuværende situation og med det aktuelle trusselsniveau fortsat kan bringe den offentlige fred og Rasmus Paludans sikkerhed i fare. Derfor har vi følt os nødsaget til at forbyde demonstrationen, siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.

Det midlertidige forbud er meddelt ifølge politilovens § 7, stk. 4, og grundlovens § 79, 3. pkt.

Pressekontakt
Politiinspektør Mogens Lauridsen vil være til rådighed for pressen mellem kl.  9.30 og 10.30 på Albertslund Politigård. 
Aftal nærmere via pressetelefon 4026 3704.

 

 


Pressekontakt

E-mail: kbhv-presse@politi.dk
Telefon: 4026 3704

 

Akutte pressehenvendelser uden for almindelig arbejdstid rettes til vagtchefen via hovednummer 4386 1448.

Flere nyheder

9. september 2019

Københavns Vestegns Politi

Nu koster håndholdt mobil klip i kørekortet

Fra i morgen - tirsdag den 10. september 2019 – udløser det et klip i kørekortet at betjene håndholdt mobiltelefon under kørslen.

9. september 2019

Københavns Vestegns Politi

263 borgere har bestilt en fartkontrol

Nu har Københavns Vestegns Politi været ude med fartmåleren 316 gange, efter det blev muligt at bestille politiet til en hastighedskontrol.

4. september 2019

Københavns Vestegns Politi

7 års fængsel for narkosalg

Retten i Glostrup har i dag idømt en 36-årig mand fra Søborg syv års fængsel for besiddelse og salg af knap fire kilo kokain. Salget er sket i det Storkøbenhavnske område.

Afvis cookies