Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

3. maj 2019 14:52

Opfordring til ejere af legepladser om tjek af gynger

På baggrund af en tragisk dødsulykke på en legeplads i Ballerup opfordrer Teknologisk Institut til, at alle ejere af legepladser tjekker legepladsernes gynger

Blå blink, Københavns Vestegns Politi

Opfordringen kommer nu, fordi Københavns Vestegns Politi i dag har modtaget et notat om ulykken fra Teknologisk Institut. I notatet skriver Teknologisk Institut, at gyngestativets fire ben ikke var tilstrækkeligt forankret. 
Teknologisk Institut har assisteret Københavns Vestegns Politi i efterforskningen af ulykken, hvor en 31-årig kvinde blev dræbt, da et gyngestativ væltede ned over hende lørdag den 27. april. Instituttet skriver videre i deres notat:

”På baggrund af den konkrete sag opfordres der til at undersøge og vurdere forankringen på tilsvarende legeredskaber.  
Nye legepladser skal have byggetilladelse fra kommunen jvf Bygningsreglementet for 2018, BR18. Her er relevante standarder nævnt i vejledningen. 
Teknologisk Institut opfordrer ejerne til at få kigget deres legeplads efter en ekstra gang, så risikoen for lignende ulykker formindskes.” 

”Vi kan kun støtte Teknologisk Instituts opfordring om, at alle legepladsejere tjekker forankringen af deres gyngestativer og andre bevægelige legeredskaber. Relativt tidligt i efterforskningen meldte vi ud, at der var indikation på manglende forankring, og det er nu slået fast, siger politiinspektør Mogens Lauridsen. 

Politiet vil nu rette kontakt til landets kommuner og boligselskaber i forbindelse med Teknologisk Instituts opfordring. 

Københavns Vestegn Politi efterforsker fortsat, om der er grundlag for at pålægge et strafferetsligt ansvar i forbindelse med ulykken.
 

 

Flere nyheder

26. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Nye restriktioner for at begrænse coronavirus

Fra i dag gælder forbud mod at sælge alkohol efter kl. 22 og mod at forsamle sig over 10 personer.

21. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Fængsling i sag om fangeflugt skal sikre mod kommunikation med mulige medgerningsmænd

De 14 dages varetægtsfængsling i sagen om gårdsdagens fangeflugt, sikrer mulighed for at politiet kan udføre brev- og besøgskontrol på Peter Madsen

20. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Peter Madsen arrested after attempted prison escape

Charged with attempted prison escape on Tuesday morning