Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

3. marts 2023 12:25

19-årig mand dømt for voldtægt begået i Lemvig i juli 2022

En 19-årig mand er ved Retten i Holstebro i dag dømt for voldtægt af en kvinde i Lemvig den 25. juli 2022. Dommen lød på fem års fængsel.

Voldtægten fandt sted natten til den 25. juli 2022, da manden trængte ind i den nu 65-årige kvindes hjem i Østergade i Lemvig. Den 19-årige blev desuden dømt for at have frihedsberøvet kvinden i forbindelse med voldtægten.

Derudover er den 19-årige dømt for forsøg på voldtægt mod den samme kvinde, da han cirka en måned senere opsøgte kvindens bopæl igen. Denne gang lykkedes det dog ikke manden at komme ind, da døren var låst.

Sagen blev gennemført som en tilståelsessag ved Retten i Holstebro, men den dømte ankede på stedet dommen på de fem års fængsel til formildelse.

”Jeg forventer at indstille til statsadvokaten, at anklagemyndigheden skal kontraanke dommen til skærpelse. Fem års fængsel er væsentligt mindre, end anklagemyndigheden forventede. En voldtægt er altid alvorlig, og her er den dømte trængt ind i en anden persons hjem og har begået voldtægt – og forsøger endda senere at vende tilbage for at gentage ugerningen”, siger senioranklager Flemming Hother efter dagens dom.

Kontaktperson for pressen

Senioranklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, Flemming Hother: 4084 8693.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

22. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen forbrydelse bag dødsfald i Struer søndag

En 20-årig mand blev søndag fundet død på en adresse i Struer. Obduktionsrapporten viser, at manden døde af naturlige årsager.

19. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens alvor.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.