Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

3. marts 2023 12:25

19-årig mand dømt for voldtægt begået i Lemvig i juli 2022

En 19-årig mand er ved Retten i Holstebro i dag dømt for voldtægt af en kvinde i Lemvig den 25. juli 2022. Dommen lød på fem års fængsel.

Voldtægten fandt sted natten til den 25. juli 2022, da manden trængte ind i den nu 65-årige kvindes hjem i Østergade i Lemvig. Den 19-årige blev desuden dømt for at have frihedsberøvet kvinden i forbindelse med voldtægten.

Derudover er den 19-årige dømt for forsøg på voldtægt mod den samme kvinde, da han cirka en måned senere opsøgte kvindens bopæl igen. Denne gang lykkedes det dog ikke manden at komme ind, da døren var låst.

Sagen blev gennemført som en tilståelsessag ved Retten i Holstebro, men den dømte ankede på stedet dommen på de fem års fængsel til formildelse.

”Jeg forventer at indstille til statsadvokaten, at anklagemyndigheden skal kontraanke dommen til skærpelse. Fem års fængsel er væsentligt mindre, end anklagemyndigheden forventede. En voldtægt er altid alvorlig, og her er den dømte trængt ind i en anden persons hjem og har begået voldtægt – og forsøger endda senere at vende tilbage for at gentage ugerningen”, siger senioranklager Flemming Hother efter dagens dom.

Kontaktperson for pressen

Senioranklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, Flemming Hother: 4084 8693.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

8. juni 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

To anholdt for svindel af ældre borgere

To unge mænd fremstilles i grundlovsforhør for at svindle sig til 60.000 kroner hos ældre borgere i Herning og Holstebro.

1. juni 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi har fået egen båd

Når politiet i det midt- og vestjyske tager på grænsekontrol på vandet eller sejler ud og kontrollerer lystsejlere, er det nu i egen båd. Midt- og Vestjyllands Politi er nemlig for første gang nogensinde blevet bådejer.

31. maj 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

23-årig dømt for uagtsomt manddrab under vanvidskørsel

En 23-årig mand fra Silkeborg er idømt fem års ubetinget fængsel for uagtsomt manddrab. Han var fører af en bil, da han med høj hastighed kørte galt i en ulykke, der kostede en 16-årig passager livet.

Forslag