Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

3. marts 2023 12:25

19-årig mand dømt for voldtægt begået i Lemvig i juli 2022

En 19-årig mand er ved Retten i Holstebro i dag dømt for voldtægt af en kvinde i Lemvig den 25. juli 2022. Dommen lød på fem års fængsel.

Voldtægten fandt sted natten til den 25. juli 2022, da manden trængte ind i den nu 65-årige kvindes hjem i Østergade i Lemvig. Den 19-årige blev desuden dømt for at have frihedsberøvet kvinden i forbindelse med voldtægten.

Derudover er den 19-årige dømt for forsøg på voldtægt mod den samme kvinde, da han cirka en måned senere opsøgte kvindens bopæl igen. Denne gang lykkedes det dog ikke manden at komme ind, da døren var låst.

Sagen blev gennemført som en tilståelsessag ved Retten i Holstebro, men den dømte ankede på stedet dommen på de fem års fængsel til formildelse.

”Jeg forventer at indstille til statsadvokaten, at anklagemyndigheden skal kontraanke dommen til skærpelse. Fem års fængsel er væsentligt mindre, end anklagemyndigheden forventede. En voldtægt er altid alvorlig, og her er den dømte trængt ind i en anden persons hjem og har begået voldtægt – og forsøger endda senere at vende tilbage for at gentage ugerningen”, siger senioranklager Flemming Hother efter dagens dom.

Kontaktperson for pressen

Senioranklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, Flemming Hother: 4084 8693.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

7. december 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet anholder endnu en mand for drabsforsøg i Ikast

Midt- og Vestjyllands Politi har i dag anholdt og sigtet en 20-årig mand for drabsforsøg i Ikast. I forvejen sidder en anden 20-årig mand varetægtsfængslet i sagen.

6. december 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Efterlysning: Har du set 41-årige Kathrine?

Midt- og Vestjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde en 41-årig kvinde, der har været forsvundet omkring et døgn.

29. november 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

23 ransagninger i Tramadolsag

23 personer fik tirsdag besøg af betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi, fordi de var blevet identificeret som købere af Tramadol-piller via en salgstelefon. En telefon, som politiet fandt i forbindelse med beslaglæggelsen af mere en 18.000 Tramadolpiller i august 2023.