Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

19. april 2024 12:22

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens
alvor.

Lørdag den 13. april fra eftermiddag til efter midnat målte Midt- og Vestjyllands Politi i en ATK-indsats på Vildsundvej ved Sundby på Mors 140 hastighedsovertrædelser.

På strækningen er den tilladte hastighed 70 km/t. Ud af de 140 sager om overskridelse var flere sager med trafikanter, der har haft meget høj fart på strækningen.

I alt 19 sager havde en hastighedsoverskridelse på mere end 30 procent. De 19 sager resulterer i et klip i kørekortet til føreren. I to sager bliver føreren betinget frakendt kørekortet, da hastighedsovertrædelsen var mere end 60 procent over fartgrænsen.

"Det er for mange sager med for høj hastighed. Fra undersøgelser ved vi, at for høj fart er medvirkende faktor i 4 ud af 10 dødsulykker. Den høje hastighed har direkte sammenhæng med, hvor alvorlig ulykken bliver, siger politikommissær Lilian Jensen, fra trafiksektionen ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

"Der blev målt hastigheder på 108, 129 og 137 km/t på strækningen med en hastighedsbegrænsning på 70 km/t. Det ligger klart i den høje ende. Målingerne viser jo, at der er en god grund til at holde vores kontroltryk - også i weekenden. Så rådet op til endnu en weekend må være, sænk farten", siger politikommisæren.

Rådet for Sikker Trafik har samlet mere data om fart på vejene på hjemmesiden her.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

29. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Fortsat høj tillid til politiet og høj følelse af tryghed blandt midt- og vestjyderne

Midt- og Vestjyllands Politikreds ligger fortsat højt i Justitsministeriet Tryghedsundersøgelse.

22. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen forbrydelse bag dødsfald i Struer søndag

En 20-årig mand blev søndag fundet død på en adresse i Struer. Obduktionsrapporten viser, at manden døde af naturlige årsager.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.