Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

4. maj 2022 15:28

26-årig mand idømt fængsel for større brandstiftelse

En 26-årig mand fra Thisted er i dag ved retten i Holstebro blevet idømt et år og ni måneders fængsel for tilbage i januar at have startet en brand på en ejendom i Hurup, Thy. Den 26-årige modtog dommen.

En 26-årig mand fra Thisted er i dag ved retten i Holstebro blevet idømt et år og ni måneders fængsel for tilbage i januar at have startet en brand på en ejendom i Hurup, Thy. Den 26-årige modtog dommen.

Midt- og Vestjyllands Politi måtte tidligt om morgenen den 6. januar rykke ud til en adresse i Hurup, hvorfra der var indgået anmeldelser om en brand på en ejendom.

På ejendommens tag befandt en 26-årig mand sig, som også viste sig at være gerningsmanden til den påsatte brand. Manden truede med at gøre skade på sig selv, hvis brandvæsnet begyndte at slukke ilden, og derfor tog hverken politi eller brandvæsen nogle chancer, men iværksatte straks en større aktion for at få manden uskadeliggjort.

Anholdelsesaktionen forløb uden tilskadekomst, og i dag modtog manden så sin dom ved retten i Holstebro. Dommen lød på 1 år og 9 måneders fængsel for blandt andet brandstiftelse.
 
”Retten har i dag har fundet den pågældende mand skyldig i alle de forhold, som anklagemyndigheden havde rejst tiltale for. Sagen har fyldt meget for borgerne i Hurup, og nu er der sat et endeligt punktum i sagen, så indbyggerne i byen ikke længere behøver tænke på den,” siger anklager Nanna Krøyer Lundhøj fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Flere forskellige lovovertrædelser

Foruden brandstiftelse blev den 26-årige mand ved retten også kendt skyldig i at have begået flere tilfælde af hærværk i efteråret 2021, samt at have begået et indbrudstyveri fra en restaurant i samme periode og at have været i besiddelse af knive i offentligheden.

Alle lovovertrædelser har fundet sted i Hurup.

Ved retten blev den 26-årige samtidig dømt til at skulle betale sagens omkostninger, samt til at skulle betale for de skader, der er blevet påført ejendommen i Hurup. Den samlede værdi af skaderne på ejendommen er dog endnu ikke blevet endeligt opgjort.

To knive blev slutteligt konfiskeret fra manden. Han modtog dommen.

For yderligere kan pressen kontakte anklager Nanna Krøyer Lundhøj på tlf. nr.: 61902130.
 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

20. maj 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

2 gange 7 års fængsel i sag om særdeles grov vold

Retten i Herning har i dag idømt en mand og en kvinde syv års fængsel i en sag om blandt andet vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

11. maj 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Tre unge mænd tiltalt for drabsforsøg og våbenbesiddelse

Den 8. maj sidste år fandt Midt- og Vestjyllands Politi et fuldautomatisk skydevåben i en lejlighed i Silkeborg, hvorefter to personer blev varetægtsfængslet. Efterfølgende er de to samt en tredje person også blevet sigtet for et drabsforsøg begået den 3. marts 2021. I morgen, torsdag den 12. maj 2022, starter retssagen mod dem ved retten i Herning.

27. april 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

53-årig skal i fængsel for vold og trusler

En 53-årig mand fra Struer blev i dag dømt for vold og trusler. Han skal fem måneder i fængsel.