Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

10. april 2024 08:41

38-årig mand tiltalt for serie-indbrud

Anklagemyndigheden tiltaler en 38-årig udlænding for at stå bag en serie af indbrud i sommerhuse og kolonihavehuse.

En 38-årig udenlandsk mand er nu tiltalt for i alt 67 forskellige forhold i en sag om indbrudstyveri og forsøg på indbrudstyveri i sommerhuse og kolonihavehuse over en årrække i det midtjyske.

I oktober 2023 blev den 38-årige anholdt af lokalpolitiet i Silkeborg. Manden blev fremstillet i grundlovsforhør og har siden været varetægtsfængslet i sagen. På daværende tidspunkt, var manden sigtet for mere end 20 indbrud på Silkeborg-egnen.

I politiets efterfølgende arbejde med at afdække den 38-åriges færden har efterforskerne fra lokalpolitiet i Silkeborg kunnet forbinde den 38-årige mand til yderligere en række indbrud.

Ifølge tiltalen har manden stjålet en blanding af kontanter, smykker, jagt- og fiskeudstyr, elektronikudstyr og en lang række andre koster til en samlet værdi, der overstiger 300.000 kroner.

Indbruddene går tilbage til foråret 2020 og er geografisk spredt over områder i Skive, Silkeborg, Syddjurs, Mariagerfjord og Viborg kommuner.

Sagen er berammet til den 2. og 6. maj ved Retten i Viborg. Der nedlægges påstand om udvisning af landet med indrejseforbud i 12 år.

 

Særligt til pressen:

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter domsafsigelse. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.

Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-75311-00106-23 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.


Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

17. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd fremstilles i grundlovsforhør i narkosag

To personer med ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård er anholdt og sigtet for besiddelse af narko.

16. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Har du fornyet dit jagttegn? Politiet opfordrer jægere til at få kigget på fornyelse

Forny dit jagttegn i tide og undgå at betale for en ny våbentilladelse, sådan lyder opfordringen fra Politiets Administrative Center. Flere jægere end normalt på denne tid af året, har endnu ikke fået fornyet jagttegnet.

15. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Mange kørte for stærkt forbi vejarbejdere

Ti bilister kan forvente at skulle op til en ny teori- og køreprøve, hvis de vil beholde deres kørekort, efter Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag lavede fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde på rute 26 i Salling. I alt noterede politiet 94 sager på cirka fire timer.