Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

8. april 2021 09:27

44 deltagere i dansefest idømt bøder

OPDATERING: Antallet af personer, der blev dømt er rettet til 44. Det var en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da 44 personer fra Jylland og Fyn den 12. december 2020 var samlet til dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Det slog retten i Holstebro i dag fast.

Det koster nu 42 mennesker 4.000 kroner hver i bøde at have deltaget i en dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Derudover skal festens to arrangører hver betale 5.000 kroner i bøde. Dommen faldt i dag, torsdag den 8. april 2021, ved retten i Holstebro. Retten vurderede, at forsamlingsforbuddet var overtrådt, da man den 12. december maksimalt måtte samles ti personer.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke private boliger. Men festen foregik i et lånt lokale på en nedlagt ålefarm ved Mejrup – et sted, der ifølge retten ikke kan betragtes som privat bolig.

 

Skærpende omstændigheder

Det er specialanklager Ulrik Panduro, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. Han fortæller, at anklagemyndigheden havde vurderet, at der var tale om en egentlig piratfest, og at der dermed forelå skærpende omstændigheder.
”Der var mange deltagere, de var rejst dertil fra hele Jylland og Fyn, de var indkaldt via SMS, og festen, der var med liveband, kunne betragtes som en omgåelse af lukkekravet vedrørende natklubber og diskoteker. Så det var vores opfattelse, at der var tale om skærpende omstændigheder, og jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i den vurdering”, siger specialanklager Ulrik Panduro.

Det er de skærpende omstændigheder, der gør, at bøden til deltagerne i dansefesten lyder på 4.000 kroner og ikke 2.500 kroner.

På grund af det store antal tiltalte havde retten flyttet retssagen til et stort mødelokale i Gråkjær Arena i Holstebro.

Særligt til pressen:

Ved yderligere spørgsmål – kontakt specialanklager Ulrik Panduro, anklagemyndigheden, Midt- og Vestjyllands Politi: 51208460

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

15. april 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Nærpolitistation kommer til at ligge i Struer by

Arbejdet med placeringen af den nye nærpolitistation i Struer Kommune er godt på vej. Politidirektøren forventer sammen med borgmester Niels Viggo Lynghøj at kunne præsentere den endelige placering inden længe.

15. april 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Nærpolitistation i Ikast-Brande Kommune er sat på landkortet

Aftalen om den nye nærpolitistation i Ikast-Brande Kommune er faldet på plads. Den kommer til at ligge på rådhuset i Ikast og en dag om ugen vil der også være åbent for betjening i Brande.

31. marts 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Fra i dag straffes vanvidsbilister hårdere

I dag, onsdag den 31. marts, er en strafskærpelse for vanvidskørsel trådt i kraft. Det giver politiet nye muligheder for at slå hårdere ned på bilister, der ikke følger reglerne. Der er både tale om strafskærpelser og om bedre muligheder for at beslaglægge bilen - også når den er lånt eller leaset.