Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

24. februar 2022 00:05

53-årig mand fra Struer anholdt for trusler

Midt- og Vestjyllands Politi var onsdag eftermiddag og aften massivt til stede i Struer, efter en mand havde fremsat trusler mod både en borger og mod politiet. Manden er nu anholdt og sigtet i sagen.

Politiet anholdt sent onsdag aften en 53-årig mand fra Struer. Manden blev anholdt omkring klokken 23.30 på havnen i Struer. Han er sigtet for trusler på livet og trusler mod politiet.

 

Fremsatte flere trusler

En kvinde anmeldte først på eftermiddagen den 53-årige mand for trusler. Efterfølgende ringede manden 112 og truede politiet. Manden oplyste selv, at han var i besiddelse af skydevåben og en håndgranat. Derfor var Midt- og Vestjyllands Politi hele eftermiddagen og aftenen massivt til stede i Struer – både omkring nærpolitistationen og på lystbådehavnen.
”Vi er klar over, at det kan være voldsomt for borgerne i Struer, når de pludselig ser tungt bevæbnede betjente i gadebilledet, men når vi modtager den form for trusler, og vi ikke kan udelukke, at den pågældende har våben, så tager vi naturligvis ingen chancer”, fortæller vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Sune Espersen, der ledede politiets indsats.

 

Evakuerede restaurant på havnen

Midt- og Vestjyllands Politi fik lokaliseret manden til en båd i lystbådehavnen. I den forbindelse valgte politiet at evakuere Restaurant Ved Fjorden, da restauranten ligger relativt tæt på den båd, manden befandt sig på.
”Risikoen for, at den nu anholdte var i besiddelse af våben, gjorde, at vi var nødt til at tage nogle ekstra forholdsregler”, siger vicepolitiinspektør Sune Espersen.

 

Anholdt på båden

Politiet var flere gange i løbet af aftenen i kontakt med manden, men det var ikke muligt at få ham til at overgive sig frivilligt. Derfor valgte politiet at sprøjte vand på manden, da han et kort øjeblik ved 23.30-tiden havde bevæget sig udenfor på båden. Manden faldt i vandet og blev efterfølgende hjulpet op og anholdt.
”Jeg er glad for, at det lykkedes os at afslutte det her på en god og ordentlig måde, uden nogen kom til skade”, lyder det fra Sune Espersen.
Efterfølgende fandt politiet den omtalte håndgranat på båden. Det viste sig at være en ufarlig øvelsesgranat.

Politiet er fortsat i gang med undersøgelser på og omkring båden. Torsdag vil der blive taget stilling til, om den 53-årige mand skal fremstilles i grundlovsforhør.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Hjemmerøveri og vanvidskørsel ender med over syv års fængsel

To unge mænd på henholdsvis 27 og 35 år er i dag blevet idømt flerårige fængselsstraffe ved retten i Herning for et groft hjemmerøveri. En tredje medvirkende på 37 år er ligeledes blevet kendt skyldig i sagen. Dommen kommer på baggrund af et hjemmerøveri begået i august sidste år på en adresse i Birk, hvor tiltalen bl.a. lød på hjemmerøveri, grov vold og vanvidskørsel.

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd skal flere år i fængsel for bedrageri og afpresning på sociale medier

Fire mænd udgav sig på sociale medier for at være en kvinde, der solgte seksuelle ydelser – men i stedet var der tale om et større svindelnummer. I dag blev mændene dømt for organiseret bedrageri og afpresning, og de kan nu se frem til at skulle i fængsel i mellem to og et halvt års fængsel og 5 års år.

22. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Dagplejer tiltalt for drab

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod en 57-årig midtjysk kvinde. Kvinden er tiltalt for i efteråret 2019 at have dræbt en 1-årig pige.

Forslag