Spring til hovedindhold

Forslag

Dom i sag om serieindbrud: 38-årig dømt for 62 indbrud

38-årig udlænding idømt fængsel for at bryde ind i stribevis af sommer- og kolonihavehuse.

Retten i Viborg har i dag, mandag den 6. maj 2024, idømt en 38-årig udenlandsk mand et år og tre måneders ubetinget fængsel for i alt 62 indbrud og indbrudsforsøg i sommerhuse og kolonihaver på tværs af fem midt- og nordjyske kommuner fra 2020 til 2023.

Foruden fængselsdommen blev den 38-årige udvist af landet med indrejseforbud i 12 år.

"Jeg er godt tilfreds med dommen, der i det store hele følger anklageskriftet. Der er tale om en indbrudssag med rigtig mange forhold, og det, synes jeg også, afspejler sig i dommen, siger anklagerfuldmægtig Cecilie Pedersen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

DNA-spor og fremgangsmetode blev afgørende

I oktober 2023 blev den 38-årige anholdt af lokalpolitiet i Silkeborg. Manden blev fremstillet i grundlovsforhør og har siden været varetægtsfængslet i sagen. På daværende tidspunkt var manden sigtet for flere end 20 indbrud på Silkeborg-egnen.

Manden har stjålet en blanding af almindelige fødevarer, kontanter, smykker, jagt- og fiskeudstyr, elektronikudstyr og en lang række andre koster, til en samlet værdi der overstiger 300.000 kroner.

I opklaringsarbejdet efter varetægtsfængslingen i oktober kunne efterforskerne fra lokalpolitiet i Silkeborg forbinde den 38-årige til omkring 40 yderligere indbrud i et stort geografisk område på tværs af Skive, Silkeborg, Syddjurs, Mariagerfjord og Viborg kommuner.

"Det er en blanding af DNA-spor og ved at se på, hvilken fremgangsmetode, der er brugt, at vi har kunnet komme så langt i efterforskningen", fortæller politikommissær Peter Justesen, der er leder af efterforskningsafdelingen ved lokalpolitiet i Silkeborg.

"Nogle af forholdene er flere år gamle, så jeg synes, at sagen viser, at vi kan komme langt, når vi efterforsker bagudrettet. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi vi også har sikret de fornødne spor fra gerningsstederne umiddelbart efter de anmeldte indbrud. Det er tilfredsstillende, at det indledende benarbejde bærer frugt. Også lang tid efter, sagerne blev optaget", siger Peter Justesen.

 

Særligt til pressen

Ved flere spørgsmål kan pressen kontakte Cecilie Pedersen, anklagerfuldmægtig, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi: 6197 0594

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

17. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To mænd fremstilles i grundlovsforhør i narkosag

To personer med ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård er anholdt og sigtet for besiddelse af narko.

16. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Har du fornyet dit jagttegn? Politiet opfordrer jægere til at få kigget på fornyelse

Forny dit jagttegn i tide og undgå at betale for en ny våbentilladelse, sådan lyder opfordringen fra Politiets Administrative Center. Flere jægere end normalt på denne tid af året, har endnu ikke fået fornyet jagttegnet.

15. maj 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Mange kørte for stærkt forbi vejarbejdere

Ti bilister kan forvente at skulle op til en ny teori- og køreprøve, hvis de vil beholde deres kørekort, efter Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag lavede fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde på rute 26 i Salling. I alt noterede politiet 94 sager på cirka fire timer.