Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

22. juli 2021 16:26

Drabsforsøg på Markedspladsen i Herning

En 34-årig mand fra Herning er i dag blevet anholdt på sin bopæl, da han mistænkes for at stå bag et drabsforsøg. Drabsforsøget havde fundet sted kort forinden på Markedspladsen i Herning.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog torsdag formiddag kort før klokken 11 en anmeldelse om et knivstikkeri begået på Markedspladsen i Herning.

 

Her havde en 34-årig mand angiveligt stukket en 31-årig mand i ansigtet og i halsen med kniv. Den forurettede blev efterfølgende bragt til skadestuen i meget kritisk tilstand med et livstruende snitsår fra knivangrebet.

Manden er blevet opereret og skønnes uden for livsfare.

 

”Der er tale om et meget voldsomt knivstik mod den forurettedes hals, som vi umiddelbart betegner som et drabsforsøg. Vi kender fortsat ikke til motivet for knivstikkeriet, men nu skal efterforskningen forsøge at få kortlagt, hvilken uoverensstemmelse der kan have har ført til episoden,” siger Mogens Poort, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Anholdt kort tid efter

Flere vidner på stedet kunne overvære selve episoden på Markedspladsen, hvorefter de også kunne se gerningsmanden flygte fra stedet på en mørk scooter. Midt- og Vestjyllands Politi ønsker fortsat at komme i kontakt med vidner, der kan have set manden komme kørende på sin rute fra gerningsstedet og hjem mod sin bopæl, der ligger få minutters kørsel i sydgående retning fra Markedspladsen.

 

Gerningsmanden var på sin flugtrute iført en sort hjelm, grøn jakke og sort rygsæk.

 

På baggrund af de mange vidner fra Markedspladsen kunne politiet kort tid efter anholde den mistænkte på dennes bopæl, hvor han blev sigtet for at stå bag drabsforsøget.

 

Den anholdte vil i løbet af fredagen blive fremstillet i grundlovsforhør. Her vil anklagemyndigheden begære dørlukning.

 

Hvis man har viden om sagen, kan man kontakte Midt- og Vestjyllands Politi på telefonnummer 114.

 

Til pressen: For yderligere, kontakt politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi Mogens Poort på telefonnummer 51 24 96 12.

 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

15. september 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand anholdt for tyveri af flere køretøjer

En 31-årig mand blev natten til torsdag anholdt i Skarrild. Manden er blandt andet mistænkt for at stå bag tyveriet af både en Mercedes og en traktor den 8. september.

12. september 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fængselsdom til sallingbo for økonomisk kriminalitet

En 48-årig mand blev i dag ved Retten i Viborg dømt for skyldnersvig af særligt grov karakter og for at have afgivet falsk erklæring. Manden har fået en dom på ni måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

9. september 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Anholdt for ulovligt arbejde

På en uanmeldt kontrol torsdag anholdt Midt- og Vestjyllands Politi to udenlandske mænd, der arbejdede i byggebranchen, men ikke havde arbejdstilladelse i Danmark.

Forslag