Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

26. juni 2020 12:15

Efterskolelærer dømt for blufærdighedskrænkelse

En efterskolelærer er fredag formiddag blevet dømt for blufærdighedskrænkelse. Han fik tre måneders ubetinget fængsel og må de næste tre år ikke beskæftige sig med børn og unge under 18 år.

En 46-årig mand er ved retten i Viborg blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af en 15/16-årig pige. Manden var lærer på den efterskole, hvor pigen i skoleåret 2014/2015 var elev.

Manden har i perioden 1. september 2014 til 31. juli 2015 via mobiltelefon sendt beskeder med seksuelt indhold til eleven og har i samme periode sagt ting til pigen, der var egnet til at krænke blufærdigheden. Derudover har manden tilbudt at massere eleven og berørt hende på måder, der var egnet til at krænke blufærdigheden. Endelig har manden i begyndelsen af det efterfølgende skoleår, hvor pigen ikke længere var elev på skolen, sendt et billede og flere beskeder, der ligeledes var egnet til at krænke blufærdigheden.

Den nu 21-årige kvinde anmeldte i efteråret 2019 forholdene til Midt- og Vestjyllands Politi. 
I dag blev sagen så afgjort. Dommen lød på tre måneders ubetinget fængsel. Derudover blev den 46-årige mand frakendt retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn og unge under 18 år i tre år.

”Jeg er tilfreds med dommen. Han er stort set dømt i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand, og dommen ligger i vores optik fint i tråd med retspraksis på området”, siger anklagerfuldmægtig Kasper Helbo fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden blev desuden dømt til at betale 15.000 kroner i erstatning til kvinden.

Dommen blev afsagt uden retsmøde. Derfor er det endnu uafklaret, hvordan den dømte forholder sig til ankespørgsmålet.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Hjemmerøveri og vanvidskørsel ender med over syv års fængsel

To unge mænd på henholdsvis 27 og 35 år er i dag blevet idømt flerårige fængselsstraffe ved retten i Herning for et groft hjemmerøveri. En tredje medvirkende på 37 år er ligeledes blevet kendt skyldig i sagen. Dommen kommer på baggrund af et hjemmerøveri begået i august sidste år på en adresse i Birk, hvor tiltalen bl.a. lød på hjemmerøveri, grov vold og vanvidskørsel.

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd skal flere år i fængsel for bedrageri og afpresning på sociale medier

Fire mænd udgav sig på sociale medier for at være en kvinde, der solgte seksuelle ydelser – men i stedet var der tale om et større svindelnummer. I dag blev mændene dømt for organiseret bedrageri og afpresning, og de kan nu se frem til at skulle i fængsel i mellem to og et halvt års fængsel og 5 års år.

22. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Dagplejer tiltalt for drab

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod en 57-årig midtjysk kvinde. Kvinden er tiltalt for i efteråret 2019 at have dræbt en 1-årig pige.

Forslag