Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

9. februar 2021 14:51

Domme på 2 til 6½ års fængsel i sag om bordelrøveri

Fem mænd er dømt for røveri mod et bordel. En af de fem er også dømt for voldtægt og – sammen med en sjette mand – for forsøg på hjemmerøveri. Alle seks skal i fængsel.

Natten til den 12. februar 2020 truede fem mænd sig med knive og pistoler til kontanter og andre værdier på et bordel i Viborg. I går mandag blev de fem mænd ved retten i Viborg kendt skyldige. I dag tirsdag den 9. februar 2021 fik de så deres straf. En 30-årig mand, en 21-årig mand og en 20-årig mand skal hver især to år i fængsel, en 23-årig mand fik tre år, mens en 19-årig mand fik en dom på seks et halvt års fængsel. Fire af de fem mænd – den 20-årige, den 21-årige, den 23-årige og den 30-årige – blev desuden udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

 

Voldtægt og forsøg på hjemmerøveri

De fem mænd blev altså dømt for røveri mod bordellet i Viborg. Herudover blev den 19-årige mand dømt for voldtægt ved at have truet en kvinde på bordellet til at give ham ubeskyttet oralsex. Den 23-årige mand blev i den forbindelse dømt for medvirken til voldtægt ved at have ladet voldtægten ske uden at gribe ind.
Herudover blev den 19-årige mand sammen med en sjette, 20-årig tiltalt mand dømt for forsøg på hjemmerøveri ved en aften/nat i april 2020 at have taget en pistol med og rekognosceret i et boligområde i Viborg for at finde et egnet sted til at begå et hjemmerøveri, uden at det dog lykkedes.
Den 19-årige blev desuden dømt for et indbrud i april 2020 og for databedrageri, da han sammen med to andre efterfølgende brugte indbrudsofferets Nem-id og personlige oplysninger til at overfør penge fra offerets konto.

 

Anklager: Grov og afstumpet kriminalitet

Sagen er blevet behandlet som en nævningesag ved retten i Viborg, og sagens anklager er godt tilfreds med byrettens dom.
”Nævningetinget har vurderet beviserne på linje med anklagemyndigheden og har udmålt langvarige fængselsstraffe – straffe, der afspejler den meget grove og afstumpede kriminalitet, som der er tale om i den her sag. Så jeg er meget tilfreds”, siger anklagerfuldmægtig Frederik Rasmussen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Fem af de seks dømte ankede straks dommen. Den 20-årige mand, der blev idømt tre års fængsel for forsøg på hjemmerøveri, udbad sig betænkningstid.

 

Særligt til pressen

Pressen kan kontakte Frederik Rasmussen, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi: 4033 2316.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

12. august 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Stor følelse af tryghed blandt midt- og vestjyderne

En ny undersøgelse viser, at der igen i år er en udbredt følelse af tryghed blandt midt- og vestjyderne. Undersøgelsen er foretaget af Justitsministeriet og viser også, at der blandt borgerne i Midt- og Vestjylland er en stor tillid til politiet.

11. august 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Cykelløbet PostNord Danmark rundt

I dagene fra tirsdag den 16. august til lørdag den 20. august afvikles PostNord Danmark Rundt 2022. Cykelløbets 5 etaper på i alt 770 km køres på Sjælland, på Fyn og i Jylland - med start på 1. etape i Lillerød og mål på 5. etape i Vejle. Og igennem seks politikredse.

27. juli 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Kør i god tid og husk tålmodigheden til Tour-fejring i Glyngøre

En fejring af den danske Tour de France vinder Jonas Vingegaard finder torsdag d. 28. juli sted i Glyngøre. Da rigtigt mange mennesker forventes at ville være med til fejringen, opfordrer politiet til at tage hjemmefra med både vand og tålmodighed i bagagen.

Forslag