Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

9. februar 2021 14:51

Domme på 2 til 6½ års fængsel i sag om bordelrøveri

Fem mænd er dømt for røveri mod et bordel. En af de fem er også dømt for voldtægt og – sammen med en sjette mand – for forsøg på hjemmerøveri. Alle seks skal i fængsel.

Natten til den 12. februar 2020 truede fem mænd sig med knive og pistoler til kontanter og andre værdier på et bordel i Viborg. I går mandag blev de fem mænd ved retten i Viborg kendt skyldige. I dag tirsdag den 9. februar 2021 fik de så deres straf. En 30-årig mand, en 21-årig mand og en 20-årig mand skal hver især to år i fængsel, en 23-årig mand fik tre år, mens en 19-årig mand fik en dom på seks et halvt års fængsel. Fire af de fem mænd – den 20-årige, den 21-årige, den 23-årige og den 30-årige – blev desuden udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

 

Voldtægt og forsøg på hjemmerøveri

De fem mænd blev altså dømt for røveri mod bordellet i Viborg. Herudover blev den 19-årige mand dømt for voldtægt ved at have truet en kvinde på bordellet til at give ham ubeskyttet oralsex. Den 23-årige mand blev i den forbindelse dømt for medvirken til voldtægt ved at have ladet voldtægten ske uden at gribe ind.
Herudover blev den 19-årige mand sammen med en sjette, 20-årig tiltalt mand dømt for forsøg på hjemmerøveri ved en aften/nat i april 2020 at have taget en pistol med og rekognosceret i et boligområde i Viborg for at finde et egnet sted til at begå et hjemmerøveri, uden at det dog lykkedes.
Den 19-årige blev desuden dømt for et indbrud i april 2020 og for databedrageri, da han sammen med to andre efterfølgende brugte indbrudsofferets Nem-id og personlige oplysninger til at overfør penge fra offerets konto.

 

Anklager: Grov og afstumpet kriminalitet

Sagen er blevet behandlet som en nævningesag ved retten i Viborg, og sagens anklager er godt tilfreds med byrettens dom.
”Nævningetinget har vurderet beviserne på linje med anklagemyndigheden og har udmålt langvarige fængselsstraffe – straffe, der afspejler den meget grove og afstumpede kriminalitet, som der er tale om i den her sag. Så jeg er meget tilfreds”, siger anklagerfuldmægtig Frederik Rasmussen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Fem af de seks dømte ankede straks dommen. Den 20-årige mand, der blev idømt tre års fængsel for forsøg på hjemmerøveri, udbad sig betænkningstid.

 

Særligt til pressen

Pressen kan kontakte Frederik Rasmussen, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi: 4033 2316.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

19. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens alvor.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

12. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

En af to nattelivszoner ophæves i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at ophæve den ene af to nattelivszoner i Viborg. Det er nattelivszonen i området ved Sct. Hans Gade, der ophæves, mens nattelivszonen ved Gravene fastholdes.