Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

10. november 2021 15:16

Fængselsstraf til 50-årig bedrager

En 50-årig mand fra Herning er i dag blevet idømt seks måneders fængselsstraf for i alt 107 forskellige forhold af bedrageri begået på internettet.

Retten i Herning har i dag ved en tilståelsessag idømt en 50-årig svindler fra Herning en fængselsstraf på i alt seks måneder. De to af månederne er ubetingede. Derudover er han blevet idømt 100 timers samfundstjeneste for at have begået de i alt 107 forskellige forhold af bedrageri i samhandel.

I perioden fra september 2019 og frem til juli 2021 har den 50-årige begået de bedrageriske forhold på flere online handelsplatforme fra forskellige falske profiler. Her har han sat alt fra en knallert til en computermus og porcelænsservice til salg, som køberne efterfølgende aldrig har modtaget. Det til trods for, at de alle har betalt penge til den 50-årige mand for tingene.

”Jeg er meget tilfreds med den forholdsvist hårde straf, som den sigtede i dag har fået. Selvom han ikke tidligere har været dømt, vidner det om, at der bliver set med stor alvor på den her slags bedragerier,” lyder det fra Iben Ernst Bøttker, der er anklager i Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

”De fleste af os har prøvet at handle privat på nettet, hvor vi har et meget tillidsbaseret system. Vi stoler på, at vi får de ting, vi betaler for hos andre mennesker, og derfor er det glædeligt, når dem der snyder, bliver straffet. Det vidner også om, at det giver god mening at anmelde det, når man som borger oplever at blive snydt,” siger hun.

Den 50-årige mand er blev dømt for at have bedraget i alt 107 forskellige købere for forskellige beløb i størrelsesordenen fra 250 kroner til op til 6000 kroner.

 

For yderligere, kontakt Iben Ernst Bøttker, anklager hos Anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi, på telefonnummer 61 63 03 49.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

8. december 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Sensorstyret lys og nabohjælp skal skabe tryghed og forebygge indbrud

I en tid med mange mørke timer i døgnet, særligt i år, hvor vi alle opfordres til at spare på strømmen kan det være gavnligt at skrue op for både sensorstyret lys og nabohjælp. I samarbejde med Silkeborg Kommune og Bo trygt uddeleler Midt- og Vestjyllands Politi gratis sensorstyrede lamper ud til indbrudsramte borgere og deres nærmeste naboer.

28. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

24. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

40-årig mand dømt for drabsforsøg

En 40-årig mand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning. Det slog Retten i Viborg i dag fast, da manden blev dømt for vold og forsøg på manddrab.

Forslag