Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

30. oktober 2020 07:12

Fire mænd i retten for handel med narko i Skive

Idag starter retssagen mod fire mænd, der blandt andet er tiltalt for besiddelse og overdragelse af i alt 4185 gram kokain i Skive.

Retssagen er begyndelsen på afslutningen af en større sag om handel med narko i Skive. I relation til sagen er syv mænd tidligere på året dømt for salg af narko og ca. 280 personer er sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

I oktober faldt den sidste dom mod de syv, der har været tiltalt for – via en salgstelefon – at have solgt kokain i Skive-området. De syv mænd, i alderen 21 til 38 år har fået mellem 5 måneder og tre år og tre måneders fængsel for salg af i alt 1844,5 gram kokain, i en enkelt af sagerne er ankefristen endnu ikke udløbet. Tre af sagerne blev afviklet som tilståelsessager.

 

”Samlet set er anklagemyndigheden tilfreds med dommene i alle syv sælgersager, hvor straffene i det væsentlige ligger i det niveau, som anklagemyndigheden har påstået og som kan forventes, ligesom retten i det væsentlige har fundet de tiltalte skyldige i de sager, der blev afviklet som domsmandssager, da de tiltalte nægtede sig skyldige. Salg af kokain er alvorlig kriminalitet og det afspejler straffene i alle syv sager, hvor retten i alle tilfælde har foretaget en konkret vurdering for at komme frem til sanktionen,” siger anklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Jakob Kjær.

 

Bøder og frihedsstraffe til køberne

Også et stort antal købere er blevet sigtet i relation til sagen. I forbindelse med efterforskningen afdækkede politiet ca. 300 personer som en eller flere gange havde købt euforiserende stoffer via den salgstelefon, der blev brugt. Af disse er det lykkedes at identificere ca. 280 personer, som alle er blevet sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hovedparten af alle sagerne er afgjort med bøde. I en stor del af sagerne har køberne fået et bødeforlæg og har valgt at betale bøden. En del af bødesagerne er blevet afgjort i retten fordi de pågældende har ikke har ønsket at betale bøden. I disse sager er der sket domfældelse i stort set alle sager. Der har været tale om bøder fra 6.000 kr. og betydeligt højere afhængigt af kvantum og eventuelle forstraffe.

 

”Der er tale om et overraskende stort antal personer i Skive-området som en eller flere gange har benyttet salgstelefonen til at købe kokain. Disse personer har ved deres adfærd ikke blot overtrådt lov om euforiserende stoffer, men har derved understøttet et kriminelt netværk. Konsekvensen har nu været bøder eller frihedsstraf til de pågældende. Derfor må vi endnu engang advare mod at købe euforiserende stoffer af nogen art. Det er en lovovertrædelse uanset om der er tale om køb af et ganske lille kvantum til eget brug – og det kan få store konsekvenser for den enkelte”, konkluderer senioranklager ved anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Søren Kløvborg Laustsen.

 

Lederen af efterforskningsindsatsen mod køberne, politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Christian Toftemark bakker Søren Kløvborg Laustsen op ”Med ihærdig og vedvarende indsats i tæt samarbejde med vores centrale efterforskningsafdeling og anklagemyndigheden er det lykkedes at tage fat om roden til problemet. Ikke blot er fire mænd tiltalt for at besidde og overdrage en større mængde kokain og skal i retten i morgen, vi har også fået dømt syv mænd for selve salget af stoffet og ca. 280 personer er blevet stillet til ansvar for at have købt euforiserende stoffer. Selvom retssagen, der begynder i dag, er begyndelsen på afslutningen af den konkrete sag, vil vi fortsat have et øje på situationen i Skive”, slutter efterforskningslederen.

 

Særligt til pressen

I dag starter sagen altså mod de fire mænd i alderen 21 til 29 år, der formodes at være hovedmændene i det store sagskompleks. Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter første og sidste retsdag. Aktindsigt i anklageskriftet sendes til mvjyl-aktindsigt@politi.dk. Oplys gerne journalnummer 4100-71281-00056-18 for at lette sagsbehandlingen.

 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

22. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen forbrydelse bag dødsfald i Struer søndag

En 20-årig mand blev søndag fundet død på en adresse i Struer. Obduktionsrapporten viser, at manden døde af naturlige årsager.

19. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens alvor.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.