Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. november 2020 15:29

Fire unge drenge dømt for groft overfald i Sejs - straffes med fængsel

Retten i Viborg har afsagt dom i en sag om et groft overfald, hvor to unge mænd fra Sejs tidligere på året blev overfaldet med knivstik og slag. Episoden fandt sted ved Ladepladsen i Sejs-Svejbæk. De fire tiltalte er alle blevet straffet med fængsel.

”Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med, at vi nu har fået den her sag afsluttet. Det er en meget alvorlig sag, hvor der er blevet begået et groft overfald. Og at retten var enig i, at overfaldet blev begået i forening mellem de tiltalte, er jeg også meget tilfreds med,” siger anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi Christian Skov Poulsen.

Retssagen mod de fire drenge på hhv. 16, 16, 16 og 17 år begyndte i slutningen af oktober og blev afsluttet sent tirsdag eftermiddag ved Retten i Viborg. Den ene af de tiltalte er blevet idømt en ungdomssanktion for overtrædelse af straffelovens § 245, stk. 1. En ungdomssanktion er et alternativ til en ubetinget fængselsstraf for unge mellem 15 og 18 år, der begår alvorlig kriminalitet.

De øvrige tiltalte er blevet idømt 1 års fængsel – ligeledes for overtrædelse af straffelovens § 245, stk. 1. Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om mindst 1 års fængsel til de tre samt ungdomssanktion til den fjerde. Der er tale om en kombinationsdom til de tre fængselsdømte, hvor den ubetingede del anses for udstået ved varetægtsfængslingen.

Alle fire domme henvises til behandling i Ungdomskriminalitetsnævnet, og der fastsættes en prøvetid på 1 år for den del af straffen, der ikke er udstået ved varetægtsfængsling. De fire tiltalte havde nægtet sig skyldige i sagen.

Knivstikkeri og slag ved badesø

Overfaldet, der blev begået på to unge mænd fra Sejs i alderen 23 og 24 år, fandt sted natten til den 26. juli. Her var de to forurettede taget ud for at bade i søen ved Snævringen i Sejs efter at have været til en privatfest.

På vejen dertil havde de mødt og fulgtes med en tilfældig pige, som de havde spurgte, om hun ville være med til at nøgenbade. Det ønskede pigen ikke. Efterfølgende troppede en gruppe mænd op og overfaldt de to unge badende mænd med blandt andet knivstik og slag, da de kom op fra vandet.

Her blev den ene stukket i maven med kniv, hvor han fik et to centimeter dybt knivstik i maven, mens den anden blev stukket med kniv i baglåret. Derudover blev de slået og måtte efterfølgende begge indlægges, da den ene havde fået flere brud i ansigtet.

”Selvom vi er meget tilfredse med dommen, er det altid trist, når så unge mennesker begår en så alvorlig type kriminalitet, der ender med en fængselsstraf. Det er en træls start på det voksne liv, men jeg håber på, at dommen her kan være med til at hjælpe drengene videre i en bedre retning i livet – så de ikke i fremtiden begår ny kriminalitet,” siger Christian Skov Poulsen, anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Kontaktperson for pressen

Anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi Christian Skov Poulsen på tlf. 30 56 32 47.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

12. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

En af to nattelivszoner ophæves i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at ophæve den ene af to nattelivszoner i Viborg. Det er nattelivszonen i området ved Sct. Hans Gade, der ophæves, mens nattelivszonen ved Gravene fastholdes.

10. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To efterlyste i sag om drabsforsøg er nu anholdt

De to mænd, som Midt- og Vestjyllands Politi har ledt efter, siden en 22-årig mand den 20. marts blev skudt i det centrale Herning, er nu anholdt. De vil klokken 13.00 i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for drabsforsøg.