Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

12. januar 2022 08:48

Mand tiltalt for at uddele sæd

En 54-årig mand er ved retten i Herning tiltalt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for patientsikkerhed.

På baggrund af en anmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed og politiets senere efterforskning er en 54-årig mand tiltalt for, i en periode fra oktober 2017 til marts 2020, at have transporteret og leveret sæd til kvinder i Danmark uden at have tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilket er en overtrædelse af Vævsloven.

 

Håndtering af væv og celler – herunder sæd – må kun ske med tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed blandt andet af hensyn til at sikre sundhed, kvalitet og sikkerhed hos de mennesker, der behandles med doneret væv og celler og for at sikre, at der ikke sker overførsel af sygdomme.

 

Manden er desuden tiltalt for at have fungeret som sæddonor fra mere end én sædbank, hvilket ikke er tilladt af hensyn til at sikre, at antallet af børn født af samme donor begrænses, og at der sker en geografisk spredning af graviditeter opnået med samme donor.

 

Hvis manden findes skyldig i tiltalen, står han til en bøde på 100.000 kroner.

 

Sagen skal for retten i Herning den 31. januar 2022, hvor der også forventes at falde dom.

 

Særligt til pressen

Det vil være muligt at få interview med sagens anklager, når der er faldet dom. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer.

 

Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-aktindsigt@politi.dk. Oplys gerne journalnummer 4100-99110-00002-20 for at lette sagsgangen.

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

27. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem mænd dømt for omfattende bedrageri

Fem mænd er i dag ved retten i Viborg blevet dømt i en omfattende sag om blandt andet bedrageri af særligt grov karakter. De fik mellem 4 måneder og 3 års fængsel.

25. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

69-årig mand dømt for seksualforbrydelser og vidnetrusler

Retten i Herning har i dag idømt en 69-årig mand 3 år og 6 måneders fængsel for forsøg på voldtægt, tiltvingelse af andet seksuelt forhold end samleje med børn under 12 år, blufærdighedskrænkelser og vidnetrusler.

21. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

51-årig mand idømt fire års fængsel for adskillige voldtægter af ægtefælle

Retten i Herning har i dag idømt en 51-årig mand en fængselsstraf på fire år for flere tilfælde af voldtægt og vold mod sin ægtefælle. Manden blev også kendt skyldig i at have fremsat trusler og vidnetrusler mod ægtefællen.