Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

9. august 2024 10:50

Mandag begynder omfattende sag i retten: 35-årig tiltalt for hacking og blufærdighedskrænkelse

Mandag den 12. august begynder retssagen mod en 35-årig mand, der er tiltalt for at hacke sig til konto- og loginoplysninger og for være i besiddelse af private billeder og videoer fra i alt 214 personer.

Retten i Viborg tager mandag hul på en omfattende sag, hvor anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod en 35-årig mand for hacking, forsøg på hacking og for blufærdighedskrænkelse mod 214 personer.

Manden boede i Viborg Kommune i perioden fra efteråret 2017 til januar 2019, da han ifølge tiltalen fra sin computer hackede sig ind i 622 hjemmesider og dermed blandt andet fik ulovlig adgang til virksomhedernes kundedatabaser.

- Det er en alvorlig sag, som involverer mange forurettede. Der er rejst tiltale for systematisk og organiseret hacking af hjemmesider, og for omfattende blufærdighedskrænkelse af mere end 200 personer, siger anklager Emil Nyborg fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 35-årige blev anholdt i januar 2019, og i hans besiddelse fandt politiet flere tusinde private dokumenter, billeder og videoer fra i alt 214 forskellige personer. Langt størstedelen kvinder. På en del af det private materiale fremstår personerne enten helt eller delvist afklædte eller i en anden seksuel sammenhæng.

 

Særligt til pressen

Da anklageskriftet i denne uge er revideret, vil det først være muligt at få det udleveret via aktindsigt mandag morgen.

 

Anmodninger om aktindsigt i anklageskriftet, som er modtaget i dag den 9. august inden klokken 14.00, vil blive behandlet, så ansøger kan forvente aktindsigten udleveret via sikker mail mandag inden klokken 09.00. Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-74201-00005-19 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

20. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Silkeborgtunnelen helt lukket i fire timer torsdag den 26. september

På grund af en myndighedsfælles øvelse vil Silkeborgmotorvejen i op til fire timer torsdag være spærret for trafik i begge retninger ved Silkeborgtunnelen. Det drejer sig om tidsrummet 9.30-13.30, men allerede fra klokken 9 skal bilisterne forvente længere rejsetid end normalt på strækningen.

19. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

36-årig mand dømt for vold og voldtægt

Retten i Viborg har i dag idømt en 36-årig mand tre år og tre måneders fængsel for vold og voldtægt af flere kvinder.

19. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem beboere på Kærshovedgård dømt i narkosag

Fire udenlandske mænd og en udenlandsk kvinde er idømt fængselsstraffe for besiddelse og handel med narkotika. Alle de dømte var på gerningstidspunktet beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård.