Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

10. marts 2020 09:13

Midt- og vestjyderne føler sig trygge

Politiets Tryghedsundersøgelse, der netop er offentliggjort, viser, at midt- og vestjyderne fortsat føler sig trygge og har stor tillid til politiet. Faktisk er midt- og vestjyderne mere trygge end danskerne generelt.

I Midt- og Vestjyllands politikreds føler 88,5 procent af borgerne sig trygge i deres nabolag. Det viser Politiets Tryghedsundersøgelse for 2019. Det tilsvarende landsdækkende tal er 85,6 procent.

”Når vi hver eneste dag arbejder for, at det er trygt at være borger i Midt- og Vestjylland, så er det da rart at se, at det også i væsentlig grad lykkes”, siger politidirektør Jens Kaasgaard, Midt- og Vestjyllands Politi, og fortsætter: ”Vi har landets største politikreds og prioriterer derfor også fortsat at være til stede ude blandt midt- og vestjyderne. Vi kører døgnet rundt ud fra syv lokalpolitistationer og har derudover fire nærpolitistationer og en enkelt landbetjent. Jeg skal ikke kunne afvise, at det betyder noget for tryghedsfølelsen”.

Det er syvende gang, Rigspolitiet har gennemført Politiets Tryghedsundersøgelse, men som noget nyt er der også tal helt ned på kommuneniveau, så man kan blandt andet kan se, at det i Lemvig Kommune er 92,8 procent, der helt grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag. Viborgenserne placerer sig omkring landsgennemsnittet med 85,4 procent.

 

Grundlæggende tryghed i Midt- og Vestjyllands politikreds 2019

Undersøgelsen viser også, at 85,5 procent af borgerne i Midt- og Vestjyllands politikreds har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det tilsvarende tal for danskerne generelt ligger på 82,6 procent.

 

Tillid til politiet i Midt- og Vestjylland 2019

 

Læs mere om Politiets Tryghedsundersøgelse 2019 her


Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

16. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Stor beredskabsøvelse på landsskuepladsen i Herning

Tirsdag den 17. september danner landsskuepladsen ved Messecenter Herning rammerne om en stor øvelse. Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der arrangerer øvelsen og flere myndigheder deltager.

13. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Politihunde flytter ind hos lokalpolitiet i Skive

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at flytte sin hundesektion til politistationen i Skive. På den måde får hundeførerne ét fælles møde- og udkørselssted.

12. september 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand varetægtsfængslet i sag om brandstiftelse i Thisted

En 47-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhør. Manden er sigtet for forsøg på grov vold og brandstiftelse ved at kaste to molotovcocktails mod en bil.