Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

7. august 2020 13:43

Politiet øger sin indsats mod coronavirus i Silkeborg

Antallet af smittede med covid-19 går den forkerte vej - særligt i Silkeborg, hvor også politiet nu skruer op for indsatsen.

21 borgere er den seneste uge blevet konstateret smittet med covid-19 i Silkeborg. Det tal vækker bekymring ved Midt- og Vestjyllands Politi, som sammen med sundhedsmyndighederne og kommunen sætter ind med tiltag, der skal bremse smittespredningen.

Smittespredningen er primært konstateret i boligområderne på Lupinvej og Resedavej. Derfor har regionen opsat et testcenter ved det nærliggende beboerhus på Kejlstrupvej 51, hvor det er muligt at blive testet fredag kl. 10-15 fredag og lørdag-søndag kl. 9-15.

Politiet vil være til stede ved testcenteret på Kejlstrupvej for at vejlede borgerne i området. Samtidigt intensiverer politiet sin patruljering de steder, hvor der ofte er mange forsamlet - bl.a. ved søbadene i Silkeborg. Derfor er politiets anbefaling også klar: Søg væk fra områder, hvor mange mennesker er samlet – også selvom vejret indbyder til udeaktiviteter.  Dermed håber politiet på, at det ikke bliver nødvendigt at udstede opholdsforbud.

”Vi ser på udviklingen med stor alvor – særligt op til en weekend, hvor vi forventer, at mange mennesker vil bevæge sig ud i det gode vejr. Vi følger situationen meget nøje sammen med kommunen og sundhedsmyndighederne, og vi håber, at vi med en tidlig indsats nu kan undgå yderligere restriktioner. Men det kan blive nødvendigt, hvis kurven fortsætter med at bevæge sig den forkerte vej. Derfor er det vigtigt, at vi alle sammen husker de gode vaner med at holde afstand, spritte hænder af og begrænse social aktivitet,” siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg.

Der er indkaldt ekstra mandskab i weekenden, så politiet kan føre de ekstra tilsyn i Silkeborg og samtidigt opretholde de planlagte patruljer ved kendte samlingssteder andre steder i politikredsen som fx i kystbyer.

 

Pressekontakt

  • Chefpolitiinspektør Claus Hilborg, tlf. 6190 0069.
 

 

 

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

19. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens alvor.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

12. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

En af to nattelivszoner ophæves i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at ophæve den ene af to nattelivszoner i Viborg. Det er nattelivszonen i området ved Sct. Hans Gade, der ophæves, mens nattelivszonen ved Gravene fastholdes.