Spring til hovedindhold

Forslag

Sag om menneskehandel skal for retten i Holstebro

En 55-årig mand og dennes virksomhed er tiltalt for menneskehandel og overtrædelse af udlændingeloven ved at have beskæftiget udlændinge uden arbejdstilladelse.

I forbindelse med en rutinemæssig grænsekontrol i Thyborøn Havn den 26. maj 2020 fandt Midt- og Vestjyllands Politi to udenlandske mænd ombord på et fartøj i havnen. De to mænds opholds- og arbejdstilladelse var udløbet.

Efterforskningen i sagen har nu ført til, at anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale i sagen. Ifølge anklageskriftet er en virksomhed og dennes direktør og ejer blandt andet tiltalt for overtrædelse af straffelovens §262a, stk. 1, menneskehandel ved at have rekrutteret, huset og modtaget to personer med henblik på udnyttelse af de pågældende ved tvangsarbejde eller slaverilignende forhold i en periode fra februar 2017 til den 26. maj 2020. Den 55-årige og dennes virksomhed er desuden tiltalt for overtrædelse af udlændingeloven ved at have beskæftiget de to udlændinge uden fornøden arbejdstilladelse under skærpende omstændigheder.

Sagen vil blive behandlet ved retten i Holstebro den 21. og 31. august 2020.

 

Særligt til pressen

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter første og sidste retsdag. Indtil da har vi ingen yderligere kommentarer.
Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-74135-00001-20 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

7. september 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Lokalpolitiet i Silkeborg flytter i nye bygninger i 2022

Udbudsfasen er netop afsluttet og Bygningsstyrelsen har offentliggjort navnet på det firma, der skal stå for byggeriet af den politistation, der skal afløse de nuværende bygninger. Grindsted-firmaet K.G. Hansen fik opgaven.

30. august 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Mindre propelfly styrtet på Fur

Et mindre propelfly styrtede ned i forbindelse med afgang fra Fur kort efter kl. 16.00. To personer er omkommet og to personer er fløjet til Rigshospitalet.

27. august 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Værtshus overtrådte forsamlingsforbuddet

Midt- og Vestjyllands Politi måtte onsdag aften lukke et værtshus i Herning. Der var omkring dobbelt så mange gæster som det tilladte antal.

Afvis cookies