Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

6. juli 2020 13:33

Sag om menneskehandel skal for retten i Holstebro

En 55-årig mand og dennes virksomhed er tiltalt for menneskehandel og overtrædelse af udlændingeloven ved at have beskæftiget udlændinge uden arbejdstilladelse.

I forbindelse med en rutinemæssig grænsekontrol i Thyborøn Havn den 26. maj 2020 fandt Midt- og Vestjyllands Politi to udenlandske mænd ombord på et fartøj i havnen. De to mænds opholds- og arbejdstilladelse var udløbet.

Efterforskningen i sagen har nu ført til, at anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale i sagen. Ifølge anklageskriftet er en virksomhed og dennes direktør og ejer blandt andet tiltalt for overtrædelse af straffelovens §262a, stk. 1, menneskehandel ved at have rekrutteret, huset og modtaget to personer med henblik på udnyttelse af de pågældende ved tvangsarbejde eller slaverilignende forhold i en periode fra februar 2017 til den 26. maj 2020. Den 55-årige og dennes virksomhed er desuden tiltalt for overtrædelse af udlændingeloven ved at have beskæftiget de to udlændinge uden fornøden arbejdstilladelse under skærpende omstændigheder.

Sagen vil blive behandlet ved retten i Holstebro den 21. og 31. august 2020.

 

Særligt til pressen

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter første og sidste retsdag. Indtil da har vi ingen yderligere kommentarer.
Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-74135-00001-20 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

15. september 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand anholdt for tyveri af flere køretøjer

En 31-årig mand blev natten til torsdag anholdt i Skarrild. Manden er blandt andet mistænkt for at stå bag tyveriet af både en Mercedes og en traktor den 8. september.

12. september 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fængselsdom til sallingbo for økonomisk kriminalitet

En 48-årig mand blev i dag ved Retten i Viborg dømt for skyldnersvig af særligt grov karakter og for at have afgivet falsk erklæring. Manden har fået en dom på ni måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

9. september 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Anholdt for ulovligt arbejde

På en uanmeldt kontrol torsdag anholdt Midt- og Vestjyllands Politi to udenlandske mænd, der arbejdede i byggebranchen, men ikke havde arbejdstilladelse i Danmark.

Forslag