Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

10. november 2022 12:55

To litauere tiltalt for omfattende tyveri af GPS-udstyr

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi står to mænd på henholdsvis 26 og 31 år bag en række tyverier af GPS-udstyr fra landmænd og maskinstationer. Mændene er netop blevet tiltalt for tyveri og indbrud af særligt grov beskaffenhed.

To litauiske mænd på henholdsvis 26 og 31 år er tiltalt for hen over sommeren 2022 at have stjålet GPS-udstyr fra traktorer og en mejetærsker for mere end 650.000 kroner i alt.

 

Indbruddene og tyverierne er sket på både privat- og erhvervsadresser og fordeler sig på Lemvig, Holstebro, Favrskov og Ringkøbing-Skjern kommuner.

 

”Der er tale om organiseret tyveri, hvor gerningsmændene er gået specifikt efter dyrt GPS-udstyr i landbruget, og anklagemyndigheden kommer også til at nedlægge påstand om udvisning og indrejseforbud”, siger anklager Flemming Hother fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen er endnu ikke berammet, men kommer til at køre ved Retten i Herning.

 

Særligt til pressen

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter første og sidste retsdag. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.
Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-75519-00019-22 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

28. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand dømt for uautoriseret sæddonation

En 54-årig mand er ved retten i Herning dømt for at have distribueret sæd uden tilladelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

24. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

40-årig mand dømt for drabsforsøg

En 40-årig mand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning. Det slog Retten i Viborg i dag fast, da manden blev dømt for vold og forsøg på manddrab.

16. november 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet retter opmærksomheden på de trafikanter, der har glemt den

I denne uge har Midt- og Vestjyllands Politi ekstra opmærksomhed rettet mod dem, der ikke er så opmærksomme i trafikken. Det sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol af brugen af blandt andet håndholdt mobil. Og allerede i løbet af ugens første to dage, måtte politiet have bødeblokken frem 22 gange.

Forslag