Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. januar 2022 20:03

To personer varetægtsfængslet i drabssag

En 55-årig kvinde og en 62-årig mand er tirsdag aften blevet varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag drabet på en 54-årig mand fra Silkeborg. Begge nægter sig skyldige.

To personer er tirsdag aften ved retten i Viborg blevet varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger, sigtet for manddrab. De to personer er mistænkt for at stå bag drabet på en 54-årig mand, der i går blev fundet død i sin lejlighed på Langelinie i Silkeborg.

Midt- og Vestjyllands Politi kunne på baggrund af skaderne på mandens krop efterfølgende slå fast, at der var tale om et drab. Efter en massiv drabsefterforskning blev to personer anholdt henholdsvis mandag aften og natten til tirsdag.

Tirsdag eftermiddag har de to – en 55-årig kvinde og en 62-årig mand, begge fra Silkeborg – været fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Viborg.

Her fandt retten en begrundet mistanke mod de to, hvorfor de nu er varetægtsfængslet i fire uger efter det tre og en halv time lange grundlovsforhør.

”Der er al mulig grund til at rose arbejdet fra både den centrale efterforskningsafdeling og fra Silkeborg Lokalpoliti, som efter en ihærdig indsats i nat har muliggjort, at vi allerede dagen efter anmeldelsen kan løfte en begrundet mistanke mod to personer, som nu er varetægtsfængslet”, siger anklager Alexander Stürup fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Under retsmødet blev der begæret dørlukning, hvorfor Midt- og Vestjyllands Politi ikke har yderligere kommentarer end det ovenstående til sagen på nuværende tidspunkt. 

Den 55-årige kvinde kærede afgørelsen, mens den 62-årige mand modtog rettens beslutning om varetægtsfængsling frem til den 8. februar 2022. 

Begge de sigtede nægter sig fortsat skyldige.
 

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

27. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

32-årig skal i fængsel for voldtægt af ældre kvinde

En 32-årig mand er dømt for voldtægt, husfredskrænkelse og frihedsberøvelse af en kvinde i Silkeborg. Han skal fem år i fængsel, vurderede retten i Viborg i dag.

27. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem mænd dømt for omfattende bedrageri

Fem mænd er i dag ved retten i Viborg blevet dømt i en omfattende sag om blandt andet bedrageri af særligt grov karakter. De fik mellem 4 måneder og 3 års fængsel.

25. januar 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

69-årig mand dømt for seksualforbrydelser og vidnetrusler

Retten i Herning har i dag idømt en 69-årig mand 3 år og 6 måneders fængsel for forsøg på voldtægt, tiltvingelse af andet seksuelt forhold end samleje med børn under 12 år, blufærdighedskrænkelser og vidnetrusler.