Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

24. januar 2022 13:06

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. januar 2022.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. januar 2022 kl. 07.00 til 24. januar 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Unionsvej, Køge
Højgårdsvej, Fårevejle St.
Ved Munkevænget, Store-Heddinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kirsebærhaven, Solrød Strand
Greve Strandvej, Greve (2 anmeldelser)
Havremarken, Borup
Vibemosen, Greve
Sjællandsvej, Køge
Kærbyvej, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lyngvangen, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Helligkorsvej, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Hyrdehøj, Solrød Strand
Regndalsvej, Øm, Roskilde
Pærelunden, Himmelev, Roskilde
Gartnervang, Roskilde


Fredag – lørdag:


Spirituskørsel – Nyledsbakken, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 14.22 stoppede en patrulje en 74-årig mand fra lokalområdet, som kørte spirituspåvirket i sin bil ad Nyledsbakken i Nykøbing Sj. En test med alkometeret viste, at hans promille var over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Efter at have afgivet blod på sygehuset blev manden løsladt, men vil høre mere fra politiet i sagen, når blodprøven er blevet analyseret.

Cyklist ramt af bil – Byageren/Bytoften, Roskilde

Kl. 15.34 skete et uheld i et T-kryds ved Bytoften/Byageren i Roskilde mellem en bilist og en cyklist. En 41-årig kvinde fra Roskilde kørte ad Bytoften mod krydset ved Byageren, hvor hun skulle svinge til højre. Cyklisten, en 14-årig piger fra Roskilde, kørte ad Byageren mod nord og skulle lige ud i krydset, men blev ramt af den højresvingende bil. Pigen var ikke kommet noget alvorligt til, og hun kontaktede selv sine forældre. Hun blev kørt til tjek på skadestuen, men var uskadt. Politiet optog rapport om uheldet, da der var en mistanke om en vigepligtsforseelse, idet bilisten havde overset cyklisten.

Spænd hjelmen – Trylleskov Alle, Karlstrup, Solrød Strand

Kl. 17.55 blev 28-årig mand fra Midtjylland sigtet for at køre på et el-løbehjul uden at bruge cykelhjelm ved et supermarked i Karlstrup. Kort forinden havde en færdselsbetjent stoppet manden, som fik en advarsel for at køre uden hjelm. Manden fik besked på at trække og bruge hjelm i fremtiden. Da færdselsbetjenten få minutter senere mødte den samme mand, som nu igen kørte uden hjelm på el-løbehjulet måtte bødeblokken frem. Den 28-årige blev derfor sigtet, og kan nu forvente at få en bøde i sagen.

Det har siden årsskiftet været lovkrav at anvende hjelm, når man kører på et el-løbehjul. Derudover må børn under 15 år kun køre på el-løbehjul på skiltede legeområder, eller hvis de er under ledsagelse af en person over 18 år.

Narkobilist kørte for stærkt – Greve Landevej, Greve

Kl. 19.20 blev en bilist målt til at køre 79 km/t på Greve Landevej ved Degnestræde, hvor det kun er tilladt at kørte 50 km/t. Bilisten, en 28-årig kvinde fra Høje Taastrup, gjorde dog ikke klogt i at tiltrække politiets opmærksomhed på denne fokusstrækning, for hun havde flere alvorlige ting på samvittigheden.

Kvinden blev i 2021 frakendt førerretten i fem år efter adskillige overtrædelser af færdselsloven, som blandt andet havde udløst 19 klip. Hun blev ved dagens kontrol testet med narkometeret, som viste positiv for hash og hun anvendte desuden ikke sele under kørsel. Den 28-årige blev anholdt og sigtet for de mange alvorlige forseelser. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev hun løsladt, men hun vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Bilen var en den 28-årige havde lånt. Det er enhver bilejers ansvar kun at låne sin bil ud til en person, der lovligt kan føre den, så nu venter der også bilejeren en bøde i sagen.

Narkobilist – Heibergs Have, Holbæk

Kl. 00.00 stoppede en hundepatrulje en personbil rutinemæssigt på Heibergs Have. Bilisten, en 32-årig mand fra Holbæk, kørte i østlig retning ad Heibergs Have i Holbæk by, da patruljen blinkede ham ind til siden. En test med narkometeret viste positiv for flere euforiserende stoffer. Der var hattrick, da bilisten blev testet positiv for både amfetamin, methamfetamin og hash. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve. Herefter blev bilisten løsladt, og nu venter politiet på svaret på analysen, hvorefter den 32-årige vil høre mere i sin sag.


Lørdag – søndag:


Narkokørsel – Rådmandshaven, Roskilde

Kl. 08.23 kontrollerede politiet en 22-årig mand fra Søborg, som førte en personbil ad Rådmandshaven mod vest. Han deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirket af kokain under kørslen, så den 22-årige fik i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel og en kortvarig frihedsberøvelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spiritus-/narkokørsel – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 11.13 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Snertinge for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, idet han blev mistænkt for at være påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer (cannabis) under kørslen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 19-årige udtaget blodprøver til at nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Mistænkeligt forhold – Øm, Roskilde – Lejre

Kl. 13.17 henvendte en undrende, 46-årig mand fra Roskilde sig til politiet, fordi han netop havde haft besøg af en udenlandsk mand. Manden var kommet til stedet i en hvid varebil med udenlandske nummerplader kl. ca. 13.10, hvorefter manden havde oplyst at have nogle havemøbler i overskud. Anmelderen afslog tilbuddet og havde i øvrigt ikke set nogen møbler i mandens varebil, inden manden kort efter forlod anmelderens adresse.

Den fremmede mand blev beskrevet som vesteuropæisk af udseende, 45-55 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, kort brunligt hår og iført almindeligt hverdagstøj. Manden talte engelsk ved sin henvendelse til anmelderen.

En patrulje ledte efter varebilen og manden i området, men politiet fandt ikke hverken køretøj eller manden, så formålet med hans henvendelse kunne blive nærmere undersøgt, herunder hvorvidt der kunne foreligge en overtrædelse af dørsalgslovgivningen.

Bil med efterlyste nummerplader – Køge Bugt Motorvejen / Lyngvej / Stensbjergvej, Køge

Kl. 14.30 opdagede færdselspolitiet en trafikant, der kørte på motorvejen i en personbil, hvis nummerplader var afmeldte og derfor efterlyst af politiet. Bilisten blev fulgt videre ad Lyngvej til Stensbjergvej, hvor politiet fik standset den kvindelige fører af bilen. Der var tale om en 20-årig kvinde fra Køge, som oven i købet havde glemt at medbringe sit kørekort under kørslen. Hun blev således sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, og politiet inddrog nummerpladerne fra bilen, som i øvrigt tilhørte en anden end føreren.

 

Uro og uorden – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 14.59 modtog en henvendelse fra en lokal beboer om, at i alt 20-25 personer i to grupper var forsamlet i området. Anmelderens indtryk var, at nogle var uvenner, idet der blev råbt ad hinanden, ligesom en af personerne måske kunne være i besiddelse af et slagvåben.Flere patruljer kørte til området, hvorfra nogle af personerne ifølge den lokale beboer var løbet væk inden politiets ankomst. Dog fik politiet kontakt til ca. 10 personer fra Holbæk, der alle var ubevæbnede og i øvrigt ikke havde indikationer på at have været i slagsmål eller anden uorden med andre.Politiet var således præventivt til stede i boligområdet i ca. en time og fandt ikke grundlag for at sigte nogen for noget i anledning af anmeldelsen.

 

Færdselsuheld / narkokørsel på knallert – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kort før kl. 18.46 bemærkede en patrulje på Gl. Ringstedvej en knallert komme hurtigt fra området ved Ladegårdsparken og herefter køre ad vejen i østlig retning mod Valdemar Sejrsvej. På knallerten befandt sig to personer, som begge var delvist maskerede, hvorfor politiet ønskede at kontrollere dem nærmere.

Føreren af knallerten ønskede umiddelbart ikke at tale med politiet og forsøgte at flygte fra patruljebilen ved bl.a. at køre op på fortovet, hvor en mand og et barn kom gående som fodgængere. De måtte vige til siden og presse sig op ad en hæk for at undgå at blive påkørt af knallerten.

Knallerten fortsatte videre med skønsmæssig højere hastighed end tilladt for knallerter i østlig retning og kørte ind på en tankstation, hvor en parkeret bil blev strejfet på et sidespejl og et hjørne af bilen. Knallerten med de to væltede herved, og passageren flygtede til fods. Føreren af knallerten fortsatte sin kørsel væk fra tankstationen over et græsareal, hvor han igen mistede kontrollen og væltede. Også føreren flygtede nu til fods, men blev indhentet og anholdt.

Føreren var en 21-årig mand fra Holbæk, som deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen. Han havde endvidere ikke noget kørekort hverken til bil eller en lille knallert, så han måtte ikke være fører af knallerten, hvor han i øvrigt medbragte en passager. Den 21-årige blev også sigtet for at have udsat de to fodgængere for overhængende fare, da han kørte tæt forbi dem på fortovet under flugten fra politiet.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring i anledning af de forskellige sigtelser løslod politiet den 21-årige, der kan forvente at høre nærmere efterforskningen i sagerne er afsluttet, herunder undersøgelse af knallerten i forhold til eventuelle konstruktive ændringer.

Den flygtede passager fra knallerten lykkedes det ikke politiet at finde i første omgang, ligesom manden og barnet heller ikke er identificeret.

Politiet i Holbæk vil derfor gerne i kontakt med manden og barnet for at kunne afhøre dem som vidner til den 21-åriges kørsel, ligesom politiet gerne vil i kontakt med personer, der har bemærket den flygtende passager fra knallerten i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mange biler forsamlet – Industrivej, Roskilde

Kl. 19.49 fik politiet en henvendelse om flere hurtigtkørende bilister, der kørte ind i området ved Industrivej.

En patrulje kørte også til området og kunne på en parkeringsplads ved flere varehuse se 30-40 personer forsamlet i smågrupper ved nogle biler. Ingen biler kørte ræs i området.
Lidt senere fik politiet endnu en henvendelse om, at mange bilister nu var forsamlet på samme parkeringsplads, hvorfor politiet igen kørte til området.

Denne gang var der forsamlet op imod 300 biler på parkeringspladsen, men ingen kørte ræs eller foretog sig ulovlige handlinger, hvorfor politiet efter en kortere præventiv tilstedeværelse forlod området.

Sidst på aften kørte en patrulje igen til parkeringspladsen, som nu var fuldstændig tom, så politiet foretog sig ikke yderligere.

Bekymring for overfald – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.38 kontaktede en 22-årig lokal kvinde politiet, fordi hun ved jernbanestationen havde bemærket fem unge mænd. De råbte højlydt, og de fire skulle måske være i verbal strid med den femte.

En patrulje kørte til området for at lede efter gruppen, der ifølge anmelderen nok var gået i retning mod Nygade. Politiet fandt ikke nogen fra gruppen, så det kunne blive afklaret, hvorfor der var blevet råbt højt i området.

Narkobilist med hash på sig – Værftsvej, Køge

Kl. 00.15 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Nordsjælland for narkokørsel i en personbil. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse ca. et gram hash, ligesom politiet kunne konstatere, at der i bilen lå en tom plastpose med mikroskopiske rester af noget hvidt stof.

Narkometertesten af den 30-årige havde givet politiet grundlag for at mistænke ham for at være påvirket af kokain under kørslen, så derfor fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse. Han hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Vold efter opsat klistermærke – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 01.48 fik politiet en anmeldelser fra et vidne om, at to unge mænd overfaldt to andre unge mænd, der sad afventende på en perron på Roskilde station. Kort efter forsvandt alle fire personer i tunnelen under jernbanesporene. Flere patruljer blev sendt til området, hvor politiet i tunnelen fik kontakt til alle fire implicerede personer.

To mænd på 18 og 19 år fra Roskilde oplyste at være blevet overfaldet af de to andre under opholdet på perronen og efterfølgende i gangtunnelen under jernbanesporene. Derfor foretog politiet anholdelse af de to andre, som var en ung mand på 16 år fra Hvidovre og en 17-årig ung mand fra Roskilde kommune.

De to anholdte blev mistænkt for at have begået vold over de to forurettede, som på deres vej op på perronen havde opsat et fodboldklistermærke i gangtunnelen. De to anholdte havde bemærket dette og efterfølgende henvendt sig til de to forurettede på perronen, da de nu anholdte ikke brød sig herom.

Ifølge de forurettede, der var lettere påvirket af alkohol, blev de nu overfaldet med diverse slag på perronen og efterfølgende tvunget til at fjerne klistermærket i tunnelen. Uenigheden stoppede ikke, idet overfaldet fortsatte i gangtunnelen, ligesom indehaveren af klistermærkerne blev truet til at udlevere disse, inden politiet med baggrund i vidnets anmeldelse dukkede op på hver sin side af gangtunnelen og kunne anholde de to, der forsøgte at flygte væk herfra.

Begge anholdte var ædru og blev sigtet for overtrædelse af straffelovens voldsbestemmelser, og for den 17-åriges vedkommende var de sociale myndigheder til stede under afhøringen. Den 17-årige var ved anholdelsen tillige i besiddelse af en arbejdskniv, så han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven.

De to anholdte blev løsladt sidst på natten, og politiet efterforsker sagen med bl.a. indhentning af videoovervågning til at få sagen belyst ud fra parternes og vidners forklaringer.


Søndag – mandag

 

Brand i etageejendom - Gartnervang, Roskilde

Kl. 12.01 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom på Gartnervang i Roskilde. Ilden var opstået i et soveværelset i en lejlighed på anden sal. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det røg kraftigt og der var flammer i værelset.

Branden blev opdaget af beboerne, som slog alarm og fik reddet sig selv ud. Samtidig ankom en gæst til opgangen ved siden af. Han gik sammen med to beboere i gang med at evakuere alle øvrige beboere i opgangene tæt ved brandstedet. Tre personer blev tilset i ambulance, da de havde indåndet røg. De to blev taget med på sygehuset til tjek for røgforgiftning, men ingen kom noget alvorligt til.

Brandvæsnet fik slukket ilden ført den spredte sig fra soveværelset. Der skete røg og sodskader i lejligheden, men kun brandskader i soveværelset. Politiet undersøgte brandstedet, der viste tegn på, at ilden var startet omkring en lampe ved sengen. Brandårsagen skal dog undersøges nærmere af brandefterforskere, som skal forsøge at fastslå, om en elektrisk installation var årsagen til at der udbrød brand.

Vanvidsbilist flygtede efter påkørsel af cyklist – Bengerds Alle/Næstvedvej, Ringsted

Kl. 15.49 skete et uheld i T-krydset Bengerds Alle/Næstvedvej i Ringsted, hvor en varebil ramte en cyklist og efterfølgende kørte fra stedet. Føreren af en varebil, en 33-årig mand fra Ringsted, kørte fra Bengerds Alle og frem i krydset, hvor han ramte en cyklist som kørte ad Næstvedvej mod syd. Cyklisten, en 73-årig mand fra Ringsted, væltede som følge af påkørslen, men varebilen stoppede ikke op efter sammenstødet. Den 73-årige blev tilset, men var ikke kommet noget alvorligt til.

En patrulje fra færdselsafdelingen var hurtigt fremme og fandt frem til varebilen. Den 33-årige mand bag rattet var påvirket af spiritus væsentligt over det tilladte, da han blæste alkometeret over 2,0. Han havde desuden ikke et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel. Han blev anholdt og sigtet for i spirituspåvirket tilstand at være involveret i et uheld og for at flygte fra uheldsstedet. Den 33-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Den 33-årige kørte i en bil, som ikke tilhørte ham selv. Politiet kontaktede derfor bilens ejer, som blev gjort bekendt med, at hans varebil blev beslaglagt, da kørsel med en promille over 2,0 falder ind under reglerne om vanvidskørsel. Bilejeren accepterede dette og bilen blev taget med af politiet. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endelige konfiskeres i forbindelse med, at straffesagen afgøres. Bilejeren kan desuden forvente at blive sigtet for, at have overladt bilen til en person uden gyldigt kørekort.

Fart, sprit og hasarderet overhaling – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 22.13 kørte en færdselspatrulje på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Cordozavej i Solrød, hvor en bilist med målt til at køre med en gennemsnitshastighed på 136 km/t, selvom det kun er tilladt at køre 110 km/t på strækningen. Bilisten gjorde sig desuden uheldigt bemærket ved at overhale højre om et køretøj, der kørte i 2. vognbane.

Føreren, en 50-årig mand fra Sønderjylland, blev blinket ind til siden af patruljen. Den 50-årige blev her testet for, om han var påvirket. Her var der også bid, da han både havde en promille over det tilladte og blev testet positiv for euforiserende stoffer. Bilisten blev derfor anholdt og sigtet for sine mange forseelser. Efter at have afgivet en blodprøve blev han løsladt, men kan nu forvente at høre mere fra politiet i sine mange sager, når svaret på blodprøven kommer.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

23. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. april 2024 kl. 07.00 til 23. april 2024 kl. 07.00.

22. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. april 2024

Vidner søges til groft overfald på lastbilchauffør - Mænd afsløret midt i narkohandel - Vidner søges til indbrud i tandlæge, hvor dyrt udstyr blev stjålet. Læs mere i weekendens uddrag Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. april 2024 kl. 07.00 til 22. april 2024 kl. 07.00.

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.